Szpari 2. nap

Nem éreztem magam frissnek, de mindenképp jobbat szerettem volna futni a 2. nap, mint az elsőn tettem. Jobban is vártam a versenyt, mert a sok pont miatt technikásabb pályára számítottam.
Ez be is jött, bár a pálya elejét csak letudni akartam a nagyobb völgyek közt. Ehhez képest magamhoz mérten egész jól haladtam és csak az ötös pontban maradt benn pár másodperc a pont fölötti réten visszakanyarodva a tőlem pár méterre lévő pontért. (hiba: 0:10)
Végre jött a figyelős rész és én már a 7-es pontra mellémentem. (hiba: 0:30)
Ami meglep, hogy nem csak a nagy fölfelékben vertek el nagyon, hanem a lefelékben is. Nem tudok lefelé igazán haladni, illetve óvatoskodnom kell, ami a felfeléhez hasonlóan a súlyomra vezethető vissza.
Kőhányás térkép
A 10-es pontra sajnos nagyon buta hibát vétettem. Támadópontról megfelelő irányba tartottam, mikor jobbra a világvégén bevillant egy pont. Mint egy kezdő rögtön oda is futottam és mikor láttam a nem megfelelő kódot azonnal tudtam is, hogy merre kell a saját pontomat megfogni. Magabiztosságból elégtelen. (hiba: 0:40)
Fizikálisan kicsit szétcsúsztam erre a részre, nagyon megfogott a lapos felfelé is. A 14-es pontra pedig vagy 5 méterrel túl is mentem. (hiba: 0:10) Valahogy nem volt ez a mai térkép teljesen százas. No semmi komoly hiba nem volt benne, de nem is volt túl precíz. Persze az is lehet, hogy csak a helyesbítő és az én látásmódom tér el nagyban, de az apróságok nagyon nem stimmeltek az egész pálya alatt és erre a GPS is ráerősített utólag.
A 15-öst a kelleténél jobban íveltem meg jobbról, de valahogy nem volt kedvem aljnövényzetet túrni az amúgy szép faleveles erdőben. (hiba: 0:10)
A 16-ra nagyon odakoncentráltam, mert tipikusan egy olyan átmenet amin nagyot lehet szívni, ha nem tudatosan megy le az ember a hegyoldalba. Szerencsére sikerült odafigyelve jól mennem és innentől egész jó szakasz következett. Egészen a 21-ig hiba nélkül mentem, ott viszont Bermuda háromszög volt. A dombon való átmászás tudatos volt, de már a hegy formája, lejtése sem stimmelt és a rét gerinc távolsága sem stimmelt. A GPS nyomvonalat alig bírtam ráerőszakolni erre a részre, szóval ezt a mellémenésem teljes egészében a térképre kenem. Szerencsére legalább azt éreztem, hogy távolságban hol kell lennie a pontnak, mert időben álltam meg. (hiba: 0:25)
Innen nem ártott volna ha tud futni az ember és persze az sem, ha tisztában vagyok vele, hogy át lehet-e vágni a szántáson. Már épp azon voltam, hogy nem, mikor szembesültem vele, hogy nem csak az összes futó, de még a D kategória szalagja is átvág. Így aztán időt csak a futás sebességén buktam, az útvonalon nem.
Célban úgy éreztem egész jó futás volt. Ki tudtam magam futni és a hibát sem éreztem soknak. Igazán csak a 10-es bosszantott, pedig az aprókból azért egész sok összejött. Összes hiba: 2:05

Azért összességében ez egy jó kis verseny és futás volt. Ki tudtam futni magam és nem is rontottam el tragikusan. Persze öcsémet jó lett volna lenyomni, ami hiba nélkül pont össze is jöhetett volna.

Térkép, Eredmények, Strava

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.