Lendületes húszas

Tibivel futottunk ma egyet és mivel eleve már 16km-t tervezett és ehhez a rugógyárnál akart megfordulni nem volt nehéz rábeszélni, hogy a megszokott kört fussuk és ezzel a plusz 2 kilométerrel elkerüljük az általam nagyon nem kedvelt síkvölgyi szakaszt sötétedésben.
Nagyon nehezen indult a futás, nem esett jól az első 2km és addig nem is mentünk gyorsan. Talán épp megfuthattuk az 5 perces tempót idáig. Tibi persze folyamatosan gyorsabban akart menni és hiába papoltam neki a bemelegítésről szép lassan én is felgyorsultam és mire a kereszteződést elhagytuk már 4:10 körüli tempóban mentünk. Ez innen pedig csak fokozódott, illetve a fölfelékben még keményebbé vált. Tibi ráadásul vérszemet kapott és egész addig nem lehetett lelőni a tempójával, míg be nem fejeztük a kört. Mindenképp meg akarta nézni mennyit fejlődtünk múlthét óta. Hát elég sokat, hisz 78:43 lett a kör, ami 4:13-as átlagtempó.
Én még rátettem 1,5km-t levezetésnek a végén.
Nem lett ez rossz edzés, sőt kifejezetten hasznos volt. Kár, hogy már mindenhol érzem a lábamat az aszfalton rohangálástól.
Bő 3 percet gyorsultunk múlthéthez képest és bár érzésre jóval keményebb volt a mai futás, az átlagos pulzusom mégis alacsonyabb lett. (igaz a maximum meg jóval magasabb)

Max. pulzus: 169
Átlag pulzus: 148
Átlagtempó: 4:16

Összesen 20km, 170 szint, 84:24

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.