1×2000 méter “résztáv”

Tatára mentünk át edzeni Ashenafival és Feyissával, majd megnéztük, ahogy Tibiék egy 200 méter alatt kb. 3 métert emelkedő utcán “dombrésztávoznak”. Innen visszafutottunk a Cseke-tó partjára és a srácok elkezdték futni a könnyű edzésüket, amit én jónak véltem bemelegítésnek 2 kör erejéig. Lett is belőle egy 9:07-es és egy 8:32-es kör (egy kör 2100 méter, így ez 4:20-as és 4:05-ös tempó).
Ezt követően pihegtem kicsit majd némi MLM-es közjáték után nekikezdtem a mára tervezett résztávomnak. Gondoltam Ashenafiék tempója jó alap lesz ehhez és beállok hozzájuk, max. majd kicsit ellépek fél kör után. No ebből persze az sült ki, hogy Feyissa már nem is jött a körre, Ashenafi pedig felvezetett nekem egy 7:15-ös kört (3:28-as tempó, 170-es átlagpulzus). Mondanom sem kell, hogy alig bírtam ki végig és sejtettem, hogy a mai edzésem érdemi része ennyi volt.
Természetesen Ashenafi könnyű futás révén ment tovább, én pedig elkezdtem szembekocogni vele. Gondoltam majd újra beállok mellé és egy jó fél kört csak kibírok majd vele. Ez sem így lett, mert tovább gyorsult és én nem kevesebb, mint 37 másodperc után bedobtam a törölközőt. A tempó gondolom valahol 3 perces környékén lehetett, szóval futottam egy jó 200 métert is. 🙂
Levezetésképp még rohangáltam egy keveset a tóparton, majd be is fejeztem az edzést.

Max. pulzus: 179
Átlag pulzus: 149
Átlagtempó: 4:26

Összesen 11km, 49:00

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.