Éjszakai futás a Pes-kő tetején

Mára hegyi futást beszéltünk meg Sunkával és Baluval, ráadásul mivel a Pes-kő tetején lévő Geoládát is be akartuk (vagy csak akartam?) gyűjteni, így kocsival mentünk fel a Panoráma út tetejére.
A futás első 5 kilométere még a megszokott mederben ment, rajtam volt a nagy fejlámpa és ismert utakon haladtunk. Ezt követően megpróbáltunk feljutni Tatabánya irányából a Pes-kő tetejére, de nem igazán jött össze. Még 1,5 km volt légvonalban a Geoládáig, mikor már be kellett vágni terepen és egy igen szép hegyet másztunk így meg terepfutást imitálva. Persze én még könnyen voltam, hisz 10 Watt sokmindent bevilágít, de Balu és Sunka csak egy leddel világított.
 

Fent aztán elkaptunk egy ösvényt és rajta Sunka még a régi kék jelzést is felfedezte, de az irány egyre rosszabb kezdett lenni és újra terepfutás következett. A terep itt viszont már baromi sziklás volt, ám a bokám olyannyira rendben volt, hogy a sötét és s sziklák ellenére sem aggódtam. Végül nagy nehezen sikerült megközelíteni a láda helyét és már csak egy kisebb hegymászás következett a sziklás oldalban. Előbb feleslegesen lemásztunk a sziklaperem aljába, majd vissza és már meg is lett a láda. (Gerecsei Pes-kő GCPko) Azthiszem jobban jártunk volna, ha eleve alulról a turistaúton közelítünk. Visszafele már ragaszkodtunk az utakhoz, már persze azt követően ahogy kiértünk az elsőre. Persze így jó kis kerülőt kellett tennünk, de legalább tempósabban haladhattunk.
 
Nekem nagyon tetszett ez az edzés. Igazi tájfutós, könnyű és hosszú hegyi futás volt. Nem vitás, hogy nekem erre van szükségem, ám szerintem Balunak és Sunkának évente 1 ilyen is sok.
Sarkam alig érzem, bár a futás után azért kicsit fájt, viszont a bokám meglepően tökéletes volt és ennek nagyon örülök.
Majdnem 2 óra lett a teljes edzés és ebből 30 perc terepfutás volt. GPS nélkül ilyet tuti nem futottunk volna, főleg azért, mert sok helyen azt se tudtuk hol vagyunk. 🙂
 
Max. pulzus: 162
Átlag pulzus: 138
Átlagtempó: 6:16

Összesen 19km, 600 szint, 119:30

“Éjszakai futás a Pes-kő tetején” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Kellemsen elfáradtam. Kaja nem volt itthon ugyhogy sör és sós perec kombó jót tett. 🙂
    Jó móka volt, nem is kerültünk olyan nagyot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.