ARAK évzáró – Csákvár

Ma volt az ARAK évzáró rendezvénye, ami egy tájfutó pályát, némi focit és egy kis kajálást jelentett Csákváron a sportkombinátnál.
Bemelegítenem nem sikerült igazán sokat. Nem egészen 2km-t azért futottam és persze a bokám is leragasztottam és bemelegítettem.
A pályán aztán futottam egy jó közepes tempót. Néha már ez sem esett jól, de ez nem is csoda, hisz az elmúlt hetek tempójához képest ez is gyors volt. A bokámra igyekeztem vigyázni,de olyannyira semmi gond nem volt vele, hogy a pálya közepére el is feledkeztem róla. Csak egy-egy neccesebb helyen jutott eszembe, hogy mennyire jó, hogy minden rendben van.
Technikailag egész jól ment. A 7-esre maradhatott benne 10 másodperc, mert csak egy kanyarral lehetett bemenni a ponthoz. A 8-re feleslegesen kikerültem az erdőfoltot, pedig még ösvény is visz keresztül rajta ( kb. 5 másodperc), majd a 12-es pontra is mellémentem kicsit. (hiba: 10 mp)
Apróbb értelmetlen kerülők még voltak a futásban, ami főleg a második kör során derült ki számomra. Bogos Tomival ugyanis levezetésképp lefutottuk másodszor is a pályát és a legrövidebb útvonalra mentünk. Persze még ebbe is belehibáztunk, de így is sikerült majd 200 méterrel kevesebbet futni a második körben és kiderült, hogy legtöbbször a rövidebb egyben gyorsabb is lett volna.
Összesen azért így is fél percen belül volt az "éles" futásban a hibám, ami már nem olyan rossz, igaz mindezt 80-85%-on futva már nem is olyan nehéz összehozni. A pályát mindenesetre így is sikerült megnyernem 24:51-es időmmel.
Ez persze egyáltalán nem egy nagy idő, hisz csak a pontokon eltöltöttem vagy 1 percet (elszoktam a lyukasztótól, meg amúgy is lassú a lógó lyukasztó) és ki sem futottam magam. Arról nem is beszélve, hogy a jók porrá aláztak volna ezzel a futásommal.

ARAK Évzáró - Csákvár

Mindezek mellett nagyon elégedett vagyok a mai futásommal. Végre igazán úgy éreztem, hogy tájfutok. A bokám 100%-ban rendben volt és az egész pályát élveztem és az alapozás elején csak ez számít.
Az első "éles" futáson 164-es átlagpulzust hoztam össze és a befutón 172-t is sikerült elérnem, mint maximum. Ez 4:55-ös ténylegesen futott kilométerátlagra volt elég az 5050 méteren. A második körben Tomival 26:55-öt futottunk, amihez nekem 154-es átlagpulzusra volt szükségem. Az átlagtempó pedig 5:40 lett a 4810 méteren. Persze azért sokat jelentett, hogy nem kellett a pontokon lyukasztani.
Az útvonalat egyébként kicsit nehéz volt a térképre illeszteni. Az 5000-es méretarányú térképen hatványozottan kijön a GPS 5-10 méteres pontatlansága, de az is tuti, hogy 2001-ben nem GPS-el mérték be a főbb pontokat.
Egy jó órát még fociztam is futás után, szóval a mozgásból azért alaposan jutott mára. A kilométerben kicsit szegény hétvégét így végül egyáltalán nem sajnálom, sőt. Most baromira örülök, hogy problémamentesen futottam egy pályát.
 
Max. pulzus: 172
Átlag pulzus: 156
Átlagtempó: 5:15

Összesen 12km, 61:22

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.