K&H Maraton Váltó

Ma a K&H Maraton Váltón indultam a céges csapattal és rám jutott az 5. szakasz a 6x7km-es versenyen.
Jó hangulatban telt a verseny, össze-vissza rohangáltam már bemelegítés előtt is, hogy a csapattársakat és néha az arra tévedő tájfutókat is lefotózhassam és drukkolhassak. Bemelegítésnek konkrétan végül egyben olyan 4km-t futottam, benne 6 repülővel és már ekkor kezdtem érezni, hogy meleg van és kicsit le is fárasztott az eddigi rohangálás, sőt a nap is megsütött.
A 7,035 km-nek óvatosan próbáltam nekiindulni, de nem igazán sikerült. Érdekes volt megtapasztalni, hogy nem igazán segített a körülöttem futó sok ember előzgetése, mert szerencsére nagy volt a sebességkülönbség a javamra. Le is előztem több, mint 50 embert az első 2 kilin, majd belefáradtan a számolgatásba. 🙂 Néhol kifejezettem zavaró volt a nagyobb csapatokat kerülgetni, hisz ők nem látták, hogy hátulról jön valaki.
A 3km-es táblánál még belül voltam a 3:30-as tempón, de kezdtem szép lassan kicsúszni, majd kicsit még meg is borultam és érezhetően belassultam. A végén még azt is kezdtem veszélyben lévőnek érezni, hogy beférjek 26 perc alá, de végül 25:32-vel sikerült átadnom a váltóbotot az utolsó emberünknek.
Nagyjából erre számítottam, mondtam is a többieknek, hogy 25 percet tervezek, de ennek ellenére nem vagyok elégedett magammal. Valahogy nem mentek eléggé a lábaim és talán kicsit meg is főztem magam a verseny előtt a napon.
Edzésnek mindenesetre szuper jó volt a mai futás és a 3:37-es tempó sem olyan szörnyen rossz.

Fényképek: itt

 
Összesen 12km, 50:32

“K&H Maraton Váltó” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Az eredményhirdetésben úgy láttam, mintha két szakaszt is futottál volna, de ugy látszik akkor ez nem igaz. Egyébként csalódva vettem észre, hogy nem volt részidős eredmény. Én csak annyit tudok, hogy 27 valamennyit futottam, de hogy pont mennyit? Vegulis mindegy.. 4 percen belül, ennyi nekem elég.

  2. Szia Zoli!
    Gratulálok.Látom csináltál képeket.Hát nem mondanám,hogy száguldoztam a fotón.Azért köszi.Jó készülést a középtávúra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.