Ezt már merem résztávnak nevezni

Délután még világosban indultunk el edzeni Baluval. A TSC pályán terveztünk résztávozni és a múlt hetihez hasonlóan 4×2000 volt a terv.
A pályára kifutás most is 5km volt, így a bemelegítés épp elég volt, de persze azért még repülőztünk is, ami ezúttal 4 darabot jelentett. Az idő kicsit hűvösebb volt, mint mostanában szokott, így én is jobban be voltam öltözve. A szél egy kicsit mérsékeltebb volt, mint múlt héten, így alapvetően jó időben futhattuk az edzést.
Mivel nem nagyon tudtuk belőni mi az az idő, amit reálisan meg tudunk futni, így 7:20-al akartunk kezdeni, belekalkulálva, hogy ha jól megy akkor majd gyorsulunk. Ennek megfelelően a 88-as körök megfutása volt a cél.
Az első kétezret én kezdtem vezetni és a 37 mp-es 200 után 78-nál voltunk 400-nál. Ez eléggé ledöbbentett, főleg azért, mert nagyon könnyűnek tűnt, de azért innen már sikerült eltalálni a 88-as köröket és végül 7:08 lett.
A második kétezerben hamar elléptem Balutól, de nem alakult ki köztünk nagy távolság és 7:07-et mentem. A végén már éreztem, hogy ez az edzés így kemény lesz, így elhatároztam, hogy beállok Balu mögé. Mentem is mögötte 1300-ig, de akkor kiléptem mellőle és megfutottam az utolsó 700-at. Nem nagyon láttam az időt menet közben, mert már sötétedett, de azt tudtam, hogy kicsúsztunk a 7:10-es tempóból. Végül persze jól elfutottam magam a végén, de legalább bőven meglett a cél.
Az utolsóban aztán már végig Balu ment elől és igazán jól eltalálta a tempót és még a végén jól be is gyorsultunk, így a vége is pont jó lett.
A pihenő 2:30-3:00 volt és igen rövidnek tűnt, de most nem kocogtunk bele.
 
2000 méterek:
7:08,5
7:07,3
7:07,2
7:06,1
 
Sikerült hát megfutni (a végeredményt illetően) egyenletesre a 2000 métereket és még kicsit javulóra is. Az idők nem egetrengetőek, de én elégedett vagyok velük. Végre nem futottam szét magam, de azért egy kemény résztávot nyomtam, ami egyedül tuti nem ment volna.
Levezetésnek hazafutottunk, én egy minimális kerülővel.
 
Összesen 19km, 60 szint, 94:41

“Ezt már merem résztávnak nevezni” bejegyzéshez 13 hozzászólás

  1. Vazeg Haresz kömény vagy. Legközelebb csatalkozzál az egyik MAC-os edzéshez, ezek a vadállatok (jó persze én is) az egyik télin nyomtunk 3x2000m váltogatást 6:27-6:18 között, és tényleg váltogatás volt. 🙂

  2. Tudom, hogy ez sokaknak egy könnyű kocogás, de nekem, jelenlegi állapotomban ennyi megy.
    4×2000 meg, bárki is futja, bármit is bír, azért nem egy laza edzés.
    Persze jobb lenne, ha nekem is menne, ami nektek, de csatlakozni sajnos akkor sem tudnék, mert a környékén nem járok a stadionnak.

    Azért hajrá!
    Javítasz még egy kicsit, akkor lekörözöl kétezren. 🙂

  3. Ha a februárban futott max 2000m-et nézzük (5:49) akkor talán sikerülhetett volna is a körözés, mondjuk te aztán nem panaszkodhatsz, ha jól tudom a Laktanyában a két kerítés között neked talán jobb időd is van. 🙂

  4. Összekeversz Villámlábú Gáborral. Nekem talán valami 6:12-m van onnan.

    Egyébként meg, ha 1 darabot kell futnom, akkor tudok én 6:48-at is, vagy még jobbat. Lásd a múlt heti edzésem.

    Arra figyelj, hogy nekem csak 4 kört kell megtennem 5:49 alatt, ami 87mp fölötti köröket jelent, tehát már majdnem 7:20-as 2000.

    Szerintem szólj ha 5:30-on belül vagy. Addig nincs esélyed velem szemben. 🙂

  5. Semennyit. Jófej voltam és mivel előre kérdeztek nem tiltakoztam.
    Azthiszem Mozsár adta meg a számom a webmesternek, szóval az ügyben minden rendben.

  6. Szia Zoli!
    Úgy vettem észre ,hogy sok futó szereti lenézni a másik eredményeit és edzésen elért időket.Az atléták pedig lenézik a tájfutókat.Ne törődj Zoli ezekkel az írásokkal.Sok atlétának már az első buckán kifordulna a bokája.Sok sikert a felkészüléshez és gratulálok a sok futáshoz.Hajrá: Zarnó

  7. Szia!

    Lehet van alapja annak, amit írsz, de most nem erről van szó.
    Istivel csak húzzuk egymást. Ő is tájfutó, csak a hatékony edzések érdekében csatlakozott az atlétákhoz. (szerintem tudod is ki lehet)

    Úgy alapvetően a tiedig túl sok komoly hozzászólás nem született ehhez a naphoz, mert “István” és “Uhlirp” is haver. Ennek megfelelően poénosan adták a nagyvilág tudtára a gondolataikat.

    Zoli

  8. Uramatyám, 15 évnyi tájfutás után le lettem atlétázva? ez a vég… 🙂 Klárival ellentétben én azért kívánok neki minél több sérülés mentes (TÁJFUTÓ)versenyt, buckák és bokaficamok nélkül. 🙂

  9. Oké.
    4×2000 6:30-ra, köztük két nap pihenővel. 🙂

    Szerezz 5-6 iramfutót, 10000 fős őrjöngő közönséget és hitesd el velem, hogy épp világbajnoki döntőt futunk.

    Szerintem ha mindez teljesül, akkor még menne is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.