Szeles, ködös 4×10 perc

Tibivel futottuk a szokásos 20km-es kört, benne 4×10 perc lendületessel. Nem igazán ment jól az elején a futás és a lendületes szakasz is nehezen indult. Az első 10 perc 3:58-as átlagtempóval ment le, de volt némi szembeszél, no meg persze az emelkedő is. Ezen felül csak az autóforgalom hátráltatott minket, hisz jobbnak látjuk nem kipróbálni mi történik ha a szembejövő autók elől nem húzódunk le, főleg ha egyidőben hátulról is jönnek.
A második lendületes szakasztól ilyen probléma nincsen, de a szél itt már igen komolyan hátráltatott minket, no meg persze emelkedő is sok van. Nem is lett csak kereken 4:00 az átlagtempó ezen a szakaszon. Érdekes módon Tibi az első nagy emelkedőt elkezdte tolni és ott is hagyott az első felén, ám a második felében már nem távolodott és a tetejére érve már el is kezdtem ledolgozni a hátrányom. Persze jól bezsibbadt, így utána a lefelében hamar felfutottam rá és a következő felfelét már én nyomtam elől.
A harmadik felfelére aztán baromi nagy köd lett és minden nyálkás, vizes volt. Alig láttam az utat és csak az út közepén a felfestés volt az egyetlen támpont. Főleg az elején itt is nagy volt a szél, így végül 3:52-es lett a tempó.
Itt már kezdtem érezni a bal térdemet, ami mostanában kicsit fáj néha.
Az utolsó 10 percben aztán már hátszelünk volt, ami csak ritkán csapott át oldal, vagy szembeszélbe és bár Tibi órája sajnos valamiért itt hülyeségeket mért de szerintem olyan 3:40-3:45-ös tempót biztos megfutottunk.
Levezetésnek aztán kis kitérővel hazafutottam.
Alapvetően nem esett valami jól a mai futás, de viszonylag könnyen túltettem ezen magam és fejben könnyen ment az edzés. Piszkosul leizzadtam, amit futás közben nem is vettem észre, gondolom a nagy szél miatt, ami hűtött rendesen.
Jól sikerült edzés lett ez a mai, már csak azért is, mert simán 4:30-on belüli átlagtempóval ment le az egész edzés.
Érdekes, hogy a Mapsource kicsit többet mér erre a körre, egész pontosan 300 méterrel, ellenben a szintmetszettel nem vagyok kibékülve. Már a hétvégi futás szintmetszete is gyanús és a szokásos útvonalaim nézegetése közben is feltűnt pár érdekesség, de ennél a körnél már végképp nem stimmel valami. Nagyjából stimmel a szintmetszet, de mintha le lenne butítva, vagy kisimítva lennének az apróbb völgyek és dombok. Ami egy kisebb lefelé, majd egy hosszabb lankás felfelé, azt egyenletesen emelkedőnek ábrázolja, pedig ez nyilván nem jó. Így persze erre a körre is csak 140 szint jön ki, de az ilyen 10-20 méteres völgyecskék lemaradása miatt ez nyilvánvalóan nem stimmel.
Azért egy hozzávetőleges mérésre alkalmas ez a progi és egy nagyobb hegyen az ilyen apróbb eltérések sem befolyásolják számottevően a végeredményt.
 
Összesen 20km, 180 szint, 87:46

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.