Ötezer váltakozó a szigeten 18:20-ra

Ma napra valami váltakozó futást terveztem és mivel úgy gondoltam egyedül kell majd futnom már azon gondolkoztam, hogy hegyen csinálom valahol. Szerencsére Gyurika és Pelyhe Dani is vevő volt egy ilyen edzésre, így rávettem magamat, hogy átbumlizzak a városon ebben a hatalmas dugóban és velük eddzek.
Kiderült KisDoma is jön velünk, így végül négyesben futottunk. Bemelegítésnek az Árpád hídon mentünk ki a szigetre, majd elfutottunk a másik végébe. Így összesen 3,5km után kezdtük a váltakozót.
5000 métert, azaz egy szigetkört futottunk középen elvileg 200/100-ban. Gyakorlatilag az oszlopokat figyeltük, így olyan 180/90 jött ki. Danival hamar megszakítottuk Gyurikát és Domát és egyenletes tempóban nyomtuk le az edzést. Az 5000 méter 18:20 lett, ami 3:40-es tempó.
Ezzel maximálisan elégedett vagyok, főleg azért, mert kifejezetten jól ment a futás és nem szenvedtem egy másodpercig sem. Éreztem, hogy haladok, néhol kicsit kellett küzdeni is, de alapvetően jólesett az egész. Átlag pulzusom is csak 169 lett a váltakozó alatt.
Úgy gondolom egy szűk perccel jobbat biztos tudok ha nem váltakozót kell futni, de lehet még jobbat is. Ennek tükrében ha nem lenne elmérve a hétvégi futás, akkor a 17:00 – 17:30 közötti ötezret lőném be.
Levezetésnek a pest felöli oldalon futottunk vissza az Árpád hídhoz, majd Gyurikáékhoz.
Jól telt az edzés, végig dumáltunk a váltakozót leszámítva. Jó lenne sokszor így futni. Egyedül sokkal nehezebb, elsősorban fejben. Azthiszem rászánom az időt és araszolok máskor is a dugóban, hogy a többiekkel együtt futhassak a szigeten, vagy Fenyőgyöngyétől. E nélkül tuti nem tudnám fejben elviselni a közelgő alapozást.
KisDoma amúgy egyre elszántabbnak tűnik és fejlődik is. Egy-két hete még tuti nem ment volna váltakozó futásba. Számításaim szerint szeptember végére tuti utolér fizikálisan. No az lesz majd a kihívás, hogy onnantól tartsam vele a lépést.
 
Összesen 12km, 52:18
 
Max. pulzus: 179
Átlag pulzus: 153
Megnyugvási: 42 (148/106), váltakozó végén: 44 (176/132)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.