Pörgős 9km

Ma résztávozni terveztem, de Pesten nem volt senki, aki csatlakozott volna, Tatabányán meg már korán vannak az edzések. Már úgy tűnt futhatok egyedül, amikor hívott Szilágyi Tibi, hogy menjünk este együtt futni valami lendületeset.
Így végül már sötétedéskor indultunk és futottunk egy egész jó edzés Síkvölgy felé. A rugógyári elágazásnál fordultunk meg 31:52-nél és ebből már 15:33 lendületes is volt. (162-es átlagpulzus) Tibi mondott valami 3:51-et és 4:02-t a tempóra, de ennél azért gyorsabbnak éreztem magunkat. Lehet az enyhe fölfele csapott be.
Én fordultam volna egyből, de Tibi azt kérte álljunk meg egy percre a visszafelé előtt. Nem nagyon kellett győzködnie a kis megállásról, de aztán viszonylag hamar elindultunk vissza és Tibi már mondta is, hogy 3:36 a tempónk. Szinte végig 3:30 és 3:40 között toltuk és ez még a végén is megmaradt a sík részeken, igaz már nem esett annyira könnyen, mint az odafele. Visszafelé tovább is futottunk és már a körforgalomnál lassultunk csak le. Odáig 17:32 lett a visszafelé 168-as átlagpulzussal.
A levezetés aztán már könnyű volt, de valahogy még ekkor is felpörgött a tempó. Egyszer csak azon vettük észre magunkat, hogy 4:15-ben vezetünk le.
Kellemes volt az idő így sötétben, csak az autósok lehetnének kicsit figyelmesebbek, mert egyesek nem tudtak mit kezdeni a szemből világító fejlámpával és volt aki közel jött hozzánk, volt aki állóra fékezte magát, így párszor ugráltunk az árokba az autók elől.
Az egész lendületes szakasz olyan 9km lehetett és 33:05 lett. Igen jó kis edzés kerekedett a dologból. Szerintem többet ért, mintha valami váltakozót, vagy könnyebb résztávot csinálok.
Szerdán tervezek még valami gyorsabb edzést. Talán 10×300 métert aztán a ROB-ig lesz 2 napom pihenni.
 
Összesen 14km, 80 szint, 58:17
 
Max. pulzus: 176
Átlag pulzus: 153
Megnyugvási: 22 (140/118)
160-as pulzus felett: 27:27

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.