2×3000 méter váltogatás

Munka után a stadionba mentem, ahol ugyan az öltözőbe nem tudtunk bejutni az Olasz fociválogatott edzése miatt, de egy igen népes edzésen vettem részt. Először egyedül kezdtem melegíteni, majd több MAC-os atlétával együtt futottam, míg meg nem érkezett Pelyhe Dini. Vele is köröztem egy darabig, de még így sem éreztem bemelegedve magamat. Valahogy be vannak állva a lábaim, ami tegnap még egyáltalán nem volt így. Lehet, hogy a 8km lendületes tett be, de az fura lenne, mert nem esett nehezemre.
Egész tömeg alakult ki az edzésre, mert Pelyhe Dani, Nagy Gergő, Skuló, Gyurika, Sinkó Jani is megjelent, így heten futottunk még pár kör bemelegítést. Ezzel nekem 25:03 lett a bemelegítés, ami azért már talán elég kell, hogy legyen.
A terv valami váltakozó futás volt, amiből végül 2x3000m 150/50 lett, de Nagy Gergő, Pelyhe Dani és Sinkó Jani külön futottak 400 métereket.
Az első 3000 váltakozót a többiek mögött futva kezdtem, de 2 kör után olyan lassúnak tűnt, hogy előre álltam és innentől én vezettem. Fura volt, hogy a többiek a gyors szakaszokon lemaradtak, majd a lassúkon felzárkóztak. Végül pár méterre lemaradva tőlem fejezték be, nekem pedig 11:14 lett a 3000 méter ami épp 3:45-ös tempón belül van.
A második váltogatás előtt futottunk nagyon könnyen 1,5 kört, majd újfent beálltam Gyurika mögé. Ezúttal azonban még 1 kört sem bírtam ki hátul és előre álltam. Ezúttal talán kevésbé vettem vissza a lassú szakaszokban, így hamar elléptem tőlük. Azt leszámítva, hogy a lábaim nagyon nem pörögtek egész jól ment. Figyeltem, hogy a 90-es körök meglegyenek, de ez olyan jól ment, hogy folyamatosan dolgoztam le pár másodpercet és végül 10:55 lett a 3000 méter 174-es átlagpulzussal, szemben az elsőben mért 168-as átlagpulzussal. A megnyugvási pulzus a második háromezer végén 43 lett (180/137).
Levezetésnek futottunk még két kilométert Gyurikával, mert a többiek jobbára csak ücsörögtek a pálya szélén.
Az kifejezetten nem tetszik, hogy merevnek tűntek a lábaim, de legalább egész normális időket tudtam futni.
Este még nyújtottam magamhoz képest egész sokat és erősítettem is egy keveset.
 
Összesen 14km, 65:30
 
Max. pulzus: 183
Átlag pulzus: 152
160-as pulzus felett: 23:48
Megnyugvási: 43 (180/137)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.