3. nap – Harkány – Sprint

Bemelegítésnek futottam bő 3km-t, amiben volt pár repülő is a sprintre való tekintettel, majd a kezembe is tettem egy szimbólt, mielőtt beálltam a rajtba. Jól indult a pálya, mert pörgősen és hiba nélkül jöttek a pontok. Úgy éreztem jól haladok és igen sokáig nem is hibáztam semmit. Az útvonalon nem nagyon kellett gondolkozni a pálya elején, maximum azt kellett eldönteni merről kerülöm a házakat. A hiba nélküli futás a 15-ös pontig tartott, ahol 9:36-al álltam még kevesebb, mint fél perc hátránnyal.
A 16-os pontra nem tudtam kiolvasni, hogy a kis házak között nem lehet simán átfutni, így át kellett bújnom a korláton. (hiba: 0:05)

Hungária Kupa 3. nap - Harkány - Térkép

Kovács Ádám még nálam is jobban elrontotta ezt a pontot, így itt még jobb idővel álltam, mint ő. A 17-es pontot nem lehetett elrontani, majd jött a hosszú átmenet, ahol a jó útvonalat ugyan kiválasztottam, de nem sikerült végrehajtanom azt. Mikor kiértem a házak közül a fehér erdőben átvágtam, ami a bokámnak nem igazán tetszett. Nem volt semmi gond, de az eddigi aszfalt, vagy ledöngölt talaj után kifejezetten instabilnak éreztem a lábam. Majdnem berohantam ráadásul a parkolóba, majd a 21-es pont mellett elfutva nem figyeltem eléggé és rossz irányban haladtam. Ezt aztán korrigáltam, de a pontfogás így se jött össze elsőre. Odarohantam egy másik ponthoz és jó nagy hurokkal találtam csak meg a sajátomat. Egyszerűen katasztrofálisan haladtam a göröngyös talajon és nem bírtam rendesen nézni a térképet. (hiba: 0:40)
A 19 és 20-as pont megint simán jött, bár nem mertem rendesen futni, billegett a lábam a göröngyös talajon. A 21-es pont kis szerencsével lett meg, mert menet közben annyira nem tudtam a térképet nézni, hogy elveszettem a fonalat, ám szerencsére a pont előtti bozótfolt helyretett. A 22-es pont trükkös volt, de előre készültem rá, hogy a piacon nem lesz egyszerű megfogni a pontot, így szerencsére rendben betaláltam a kis udvarra. A 23-as pont is rendben megvolt, aztán valahogy kifelé jövet nem éreztem az irányt és teljesen más felé futottam ki a pontról, mint szerettem volna. A letiltott részt balról akartam kerülni, ehhez képest totál elrohantam rossz irányba és nem is nagyon raktam magam helyre, csak mikor már a pont mögött voltam. Ott volt pedig 2 szobor is, ami segíthetett volna, ha már egyszer így elkanyarodtam másfelé. Teljes rövidzárlat volt a fejemben úgy tűnik. (hiba: 0:25)
A rövidzárlat még folytatódott is, mert a megint jól kiválasztott útvonalat újfent elrontottam. Már a pont közelében voltam, mikor elbizonytalanodtam, úgy éreztem egy zsákutcába futottam be abban a parkolóban ahol voltam és kikanyarodtam inkább a főút mellé. Jó nagy hurokkal fogtam meg a pontom. Kár volt érte, mert ha egy-két plusz másodpercet szánok a tájékozódásra itt, akkor egy nagyobb hibát kerülhettem volna el. (hiba: 0:50)
A célig már minden rendben ment, de ekkor már éreztem, hogy elrontottam a versenyt.
Összesen 2 perc hiba maradt a pályában. Ez egy klasszikus pályán elmenne, egy középtávon már csak egy közepes futáshoz lenne elég, itt viszont felér egy buktával.
Kár ezért a napért, mert jól ment a futás és még a kicsit göröngyösebb részeken vacakoló bokám ellenére is futhattam volna egy egész jót.
A verseny után viszonylag mérsékelten strandoltunk még a melegvízben. Úgy érzem ez inkább használ, mint árt a holnapi futás előtt.
Összetettben feladtam magamnak a leckét. Holnap olyat kell futnom, hogy beférjek az időkiegyenlítésbe.
 
Összesen 9km, 39:12
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.