4. nap – Vízfő

Mai napra az az egyszerű cél maradt, hogy olyan időt kell futni, amivel benn maradok az időkiegyenlítésben. Bemelegítés igen alapos volt, mert messzebb volt a rajt, mint előző napokon és időt is hagytam rendesen a kifutásra. Alaposan bemelegítettem a bokám, mert a tegnapi parkban szerzett élmények kicsit negatívan hatottak rám.
Az első pontra igen magabiztosan mentem és a futás is ment. Én nyertem az átmenetet és közben is éreztem, hogy jól megy. A kettesre aztán bizonytalan voltam, sőt eredetileg a másik irányból akartam kerülni a töbröt. (hiba: 0:20)
A hármasra aztán alaposan kiszálltam. A sárga foltokat próbáltam lekövetni, de az átmenet vége felé elcsúsztam és a 22-es pont mögötti sárgára hittem azt, hogy a 3-as pont mögötti rét. Lassan tettem magam helyre. (hiba: 3:30)

Hungária Kupa 4. nap - Térkép

Kissé idegesen indultam tovább, hisz egy ekkora hiba igencsak megalapoz egy rosszabb szereplést. Nem túl jó útvonalon, de magabiztosan jött a 4-es. (hiba: 0:20)
Az 5-ös pont rendben jött, de a 6-os pontnak mellémentem. Valamiért a másik töbörre futottam rá. (hiba: 0:10)
A hetesre nem igazán tudtam eldönteni az útvonalat előre, de nem akartam belemenni az irtásba, így inkább felülről kerültem meg. Igazság szerint lehet felesleges volt a kerülő, de nem kaptam olyan sokat és így legalább a pontfogás is biztos volt. A 8-as és a 9-es rendben jött és már épp kezdtem magabiztossá válni, mikor a 10-est nem találtam. Megtorpantam, majd kicsit visszafordulva fogtam a pontot. (hiba: 0:20)
A 11-es küzdős volt, de nem lehetett elrontani, majd a 12-es már keményebbnek bizonyult. Nem nagyon tudtam támadópontot kinézni, így érzésre fogtam a pontot, szerencsére hiba nélkül. A 13-as szintén érzésre jött, méghozzá itt is rendben.
Olyannyira belejöttem az érzésre tájékozódásra, hogy bevállaltam így a 14-es átmenetet is és jól megszívtam. Úgy tűnik nagyon felfelé húztam, mert végül a fenti ösvényen kötöttem ki. Nem tudtam menet közben semmit sem beazonosítani, így pedig egy ekkora átmenetet megcsinálni lehetetlen. Fentről aztán már szerencsésen megfogtam a pontot amit Vukovic Igor fogott épen előttem. Rá azt hittem, hogy az Észt versenyző és csak a célban derült ki, hogy nem így van. (hiba: 2:00)
A 15-ös nagy rohanásban telt a srác után. Alá is rohantunk a pontnak kicsit. (hiba: 0:10)
A 16-os szintén ilyen rohanással telt és bár éreztem, hogy korai még én is felrohantam korábban egy gyanús helyre a pont reményében. Gyorsan kapcsoltam és innen a magam feje után menve fogtam rendben a pontot, de a kitérőért akkor is kár volt. (hiba: 0:20)
A következőt már egyedül nyomtam, de a sráccal a sarkamban. Frissítőt is kihagytam, majd a következő pontra is keményen nekiindultam. A fölfelében nagyon szenvedősen haladtam, de meglepetésemre a Szerb srác nem ment el mellettem, pedig sokkal erősebbnek éreztem magamnál. A pontot felülről aztán hiba nélkül fogtam, bár biztos lehetett volna még gyorsabban. Így sem volt rossz, mert nyertem ezt a kemény átmenetet.
A 19-re menet aztán ellépett a srác a lefelében és csak toltam utána. Jött a gödrös, sziklás rész, de nem volt a pont. Viszonylag hamar kapcsoltunk és még pár szót is váltottunk arról mit rontottunk el. Fentről aztán már meglett a pont. (hiba: 0:40)
A 20-ast aztán magabiztosan fogtam és toltam is tovább a lefelében elől, hogy aztán kicsit óvatosabban, de szintén hiba nélkül fogjam a 21-est. A 22 rendben jött és a 23 is, bár ez utóbbiban volt egy pillanat mikor majdnem elmentem rosszfelé egy csapáson, amire azt hittem már az út. (hiba: 0:10)
A 24-est aztán még nyertem is, ami leginkább annak köszönhető, hogy szerencsém volt. Innen pedig már csak be kellett futni, ami közben megtapasztaltam, hogy a Szerb Srác tényleg erősebb nálam.
A célban meglepődtem, hogy nem kaptam ki rengeteggel. A 9 perc amit kaptam nem is olyan sok, ahhoz képest mennyit hibáztam ma. A cél, azaz beférni az időkiegyenlítésbe sikerült, ráadásul Forrai Gábort is megvertem annyira, hogy holnap simán előtte indulhatok. Tóth Ádám maradt előttem, akit ki kell még előznöm.
Mindezek ellenére nem vagyok elégedett a mai nappal, mert bár a futás ma igen jól ment túl sokat hibáztam. Közben ugyan többnek éreztem, de így utólag összeadva is 8 perc hiba maradt a mai napban, ami egy ilyen rövid pályán különösen rossz.
Levezetésnek visszafutottam a célba, ami 2km volt.
 
Összesen 16km, 600 szint, 92:07
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.