Borz futtatás, jóleső 70 perc

2007 július 18, 22:57Címkék: , , , , | 4 hozzászólás


Ma este nyolckor indultunk Geriéktől futni és bár szerettem volna ma valami hosszabbat nyomni inkább betársultam a kalandtúra edzésbe. Geri és Skuló mellett most Stanga Tibi is részt vett az edzésen.
A meleg az továbbra is kegyetlen, de talán kezdem már megszokni, mert egész jól ment a futás. Az elején éreztem a fenekemben némi izomlázat a tegnapi dombrésztáv miatt, de aztán ezt el is felejtettem.
Sikerült rábeszélni a többieket, hogy legalább a nagyvölgyön fussunk fel, de a Szanatóriumnál kezdtük, így az idők nem összehasonlíthatóak. Valami eszméletlen sok bogár volt az egész völgyben és ez igencsak zavaró volt. Kicsit be is kattantam és néha azon kaptam magam, hogy tolom a fölfelét. A tempót kicsit visszavettem, de a többieket még így is leszakítottam és azon kaptam magam, hogy egész jól megy a fölfelé. Van bennem erő és a meleg ellenére is egész jól érzem magam.
BorzVisszafelé egyenesen jöttünk a dózerúton és a Kisréti vadászház vonalában hatalmas csörtetést hallottunk a bokrok között.
Egyszercsak kipattant egy borz az útra és elkezdett azon szaladni. Nem egy nagy állat, de szedte rendesen a lábát. Persze azonnal utána eredtem és vagy 100 métert futottam mellette, mire leugrott az útról. Szerencsétlen állatot biztos halálra ijeszthettem, de nem nagyon agyaltam akkor ezen. Tulajdonképpen futottam egy jó pörgős és hosszú repülőt egy borz társaságában. Korábban sose láttam még borzot, most meg rögtön vagy fél percig nézhettem 1-2 méteres távolságból.
Addig se volt rossz kedvem, de ez a kis kaland egyből még jobb kedvet csinált nekem.
Visszafutottunk a Turul felé és még Geriékig elkocogtam a többiekkel, majd hazafutottam. Többet terveztem mára és jól is esett a futás, de mivel már sötétedett, így ennyivel beértem mára. Ha úgy alakul, akkor akár még egy résztávot is bevállalok holnap.
 
Összesen 13km, 250 szint, 70:40
 
Átlag pulzus: 141
Megnyugvási: 46 (146/100)

Hozzászólások

Skulo
2007. július 19. csütörtök - 12:46

Inkább gyere bicajozni legközelebb, este 11 körül már egész elviselhető az idő.
Egyébként futottál már ilyen melegben: 1992-ben Kunfehértón. Valahol akkor is 40 fok felettit mértek, szerintem az is (volt eddig) a hazai abszolút melegrekord.


harzol
2007. július 19. csütörtök - 13:55

Jaja. Emlékszem, hogy sokan a 3,5km-re lévő terepbemutató rajtjáig se jutottak ki. Az volt összesen 7km oda-vissza, no meg vagy 4 km a terepbemutató.
Épp kibírtam, de tényleg kegyetlen volt. Terch lányok csak a rajtig gyalogoltak ki és vissza(10-12 évesen), de az apjuknak úgy kellett vízért visszarohanni, amit aztán útközben részben el is osztogatott. A tavat meg lezárta az ÁNTSZ, mert alig volt benne víz és az is 30 fokos volt.
Na ahogy a bőrömön érzem ma lehet, hogy már annál is melegebb lesz.


Geri
2007. július 19. csütörtök - 15:14

Ilyen idoben kajakozni kell 😀

Az esti bicozas nagyon kellemes volt! Kivancsi lennek, Zoli, hogy esett volna neked a laza futas utan 😀

(figyelitek, van url, Marci Te is hasznald :D:D)


harzol
2007. július 19. csütörtök - 15:31

Biciklivel szarvasokat kergettem volna a borz helyett! 🙂

Az URL meg kap egy rel=”nofollow” kiegészítést, így hiába komment SPAM-eltek, a Google úgy se veszi figyelembe! :)))
No komolyra fordítva majd írok rólatok egy bejegyzést, csak legyen kész az a honlapotok!
Egyébként a hozzászólás szöveg mezőjébe is tudtok linket megadni és úgy még feltűnőbb is:
tsss-team.extra.hu/


Hozzászólás írása