Thermenland Open 1. nap – Lenti

Bármennyire is edzés jelleggel terveztem futni a Thermenland Openen azért csak motoszkált bennem, hogy jókat kellene futni. Az első nap amúgy is középtáv, így nyugodtan hajthattam és ennek megfelelően be is melegítettem kb. 3 kilométerrel.
A rajtlistából nem sokat jegyeztem meg, csupán annyit, hogy valószínűleg Létre és Ádám is be fognak gyűjteni, de ezt igyekeztem minél későbbre halasztani.
Lenti térkép
A rajt után rögtön bekezdtünk egy nem túl szép erdőbe és én bár kicsit jobbra értem ki a pontról nem tekintem ezt hibának. A kettesre kicsit rossz irányba jöttem ki, de sikerült gyorsan korrigálnom. Az ösvény után egy picit gondolkozni kellett, hogy balra, vagy jobbra induljak, de végül jól döntöttem és rendben fogtam a pontot. (hiba: 0:15)
A hármasra már útvonalat is kellett választani és azthiszem ezt jól megoldottam ám pontközelben nem figyeltem eléggé és másik bozótfolt mögé vártam a pontot. Mire azt megkerültem vad térképezés közben már elég sok idő eltelt. (hiba: 0:45)
Szintben kellett volna kirongyolni az útig, ám én kicsit fölfelé húztam minek következtében mászhattam át a bozóton. Miután bevágtam a pont felé már hallottam magam mögött Létrát, így kicsit megtörten fogtam a négyest. (hiba: 0:20)
Próbáltam szemmel tartani Létrát, de ő túlságosan lent ment át a völgyön, így nem követtem. Lehet az egész völgyet jobb lett volna felülről megkerülni, de végülis ez az útvonal se volt rossz, amerre én mentem.
Próbáltam nem szem elől veszteni Létrát, ami igen nehezemre esett, mert már messze volt előttem, de lecsaptam egy-két kanyart, így a pontig még hoztam is keveset rajta, ám így is utolért minket Kovács Ádám.
A 7-es, 8-as a boly végén rendben megvolt, majd a 9-re is utánuk eredtem, de ekkor már nem sok térképet tudtam nézni és még így is távolodtak. Pár szárazárok volt keresztbe és nekem nem igazán sikerült lendületesen átfutnom rajtuk és a bokám is visszacsapódott. Ez baromira nem esett jól, innentől gyakorlatilag végig éreztem a bokámat.
A pontot rendben fogtam és bár az útvonal nem volt tökéletes még láttam Ádám és Létra bozótját bevillanni a pont környékén. (Hiba: 0:10)
Kicsit fáradtan, de hiba nélkül lett meg a 10-es pont is és itt még nem is álltam rosszul a versenyben. Olyan 41 perc környékén bejöhettem volna.
Ez a 11-esen úszott el, amit már majdnem megfogtam, mikor a bizonytalankodásomnak köszönhetően elkezdtem felfelé mászni és csak nagyon lassan jöttem rá, hogy a fönti nagy árkok közé másztam be. (hiba: 1:30)
A 12-re aztán a bokám már nagyon tropa volt és megint össze-vissza billegett és fáradt is voltam, így annak ellenére, hogy nem hibáztam rá semmit nagyon levertek.
A 13-ra menet már teljesen kész voltam fizikálisan, nagyon nem ment a futás, ráadásul a pont előtt meg is torpantam. (hiba: 0:20)
Megismételtem a bizonytalankodást a 14-es pontra is, mert előbb vártam a völgyeket és a bozótot se igazán éreztem, de a fő gond az volt, hogy fáradtan már nagyon nem mertem lefelé rohanni az érzékeny bokámmal. (hiba: 0:20)
Sajnos nem figyeltem a kifutás irányára, így nem sikerült eltalálni a jó utcát, de legalább azonnal tudtam, hogy egyel elcsúsztam balra. (hiba: 0:20)
Innen már nem lehetett hibázni, így egész jól bejöttem, igaz rendre kaptam a jópár másodpercet a jóktól.
Összesen hibáztam 4 percet a pályán ráadásul a második felében a bokám is érzékeny lett és teljesen ki is pukkantam fizikálisan. Ennyi hiba mindenképpen sok egy ilyen pörgős pályán, de engem jobban zavar, hogy még itt sem tudtam rendesen futni a bokám miatt. Makival beszéltünk is róla, hogy ezt így nem kellene erőltetni. Jövő héten felhívok egy dokit a sportkórházban.
Az elért 869 világranglista pontommal nem vagyok elégedett. Látszik, hogy meglehetett volna a minimális célul kitűzött 900 pont, ha kicsit kevesebbet hibázok.
 
Összesen 12km, 180 szint, 60:58
 

“Thermenland Open 1. nap – Lenti” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Ha tényleg elmész valami lódoktorhoz, és annak lesz valami használható ötlete, akkor oszd meg velem is, vazz!

    f.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.