Viharban, szakadó esőben, de melegben 10km

Miután ma melegrekordok dőltek meg nem siettem el az edzés elkezdését hazaérkezés után. Gondoltam megvárom a közeledő vihar elejét és majd frissítő szellőben megyek el futni. Ehhez képest fél nyolckor arra eszméltem, hogy kint éjszakai sötétség van és mire elindultam már csöpögött az eső. Úgy két perc telt el és már szakadt, de nem akartam megfutamodni, így mentem tovább a terv szerint.
Könnyű 10km-t írtam elő magamnak hegyen a mai napra és ezt meg is csináltam bár nem esett jól a futás. Szerencsére hamar szemerkélésbe ment át az eső, így csak az éjjeli sötétséggel kellett megküzdenem, no meg a saras utakkal és a fülledt, párás meleggel.
A vihar ugyanis langyos esőt hozott csak, de lehűlést nem nagyon. Azért egy fokkal még így is kellemesebb volt futni, mint tegnap.
A végén aztán megint elkezdett szakadni az eső, de ekkor már alig volt hátra 2-3 perc az edzésből. Remélem azért pihentetőleg hatott rám ez a mai futás, mert a tempó nem volt nagy. A völgyben felfelé 10:52-t mentem 148-as átlagpulzussal, aminél nem tudom volt-e már itt gyengébb időm.
 
Összesen 10km, 220 szint, 52:45
 
Max. pulzus: 155
Átlag pulzus: 140
Megnyugvási: 51 (144/93)

“Viharban, szakadó esőben, de melegben 10km” bejegyzéshez 6 hozzászólás

  1. Az aszfaltos út végétől, ahol balra fel lehet menni a lépcsőn a Megalódusz hegyifutó rajtja felé. No én onnantól mérem és egyenesen megyek fel a réten. Talán valami piros kereszt jelzés is ott megy fel.
    A vége meg ott van, ahol a csemetéskert felé el lehet kanyarodni jobbra (Megalódusz hegyifutó legmagasabb pontja).
    Ezt néha félútnak nevezem, mert van mikor megyek még tovább és a fönti kerítésnél mérek részidőt. (Írtás vége, ahol balra el lehet kanyarodni a Baji vadászhát irányába.)

  2. Kösz! Majd jól lemérem, csak úgy kiváncsiságból.
    Én is futogatok majd valamit összehozhatnánk, csak juli közepéig még össze-vissza futok.

  3. Balu, Zoli nagyvolgye mar egy modositott valtozat. 🙂

    A megalodusz rajtja felett indul el az a volgy, ami teljesen felvisz a dombtetore, no az a nagyvolgy. 😀 Kivancsi vagyok, h azon mennyit tudnal futni. 🙂

    Hajra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.