Arak Kupa 1. nap – Kiskotló

Nem valami jó előjelekkel vártam a mai ARAK kupát, de ez most abból a szempontból nem számított, hogy csak edzésképp indulok mindkét nap. A rajtba felfutás közben aztán már kicsit bizakodóbb voltam, mert azért közel sem köhögtem annyira, mint tegnap. Olyan 2,5km-t melegítettem be, ami a rajtba való kifutáson túl egy csomó fel-alá rohangálást jelentett, mert a hegy tetején nem volt valami sok út és az erdő kicsit zöld ahhoz, hogy csak úgy ott rohangáljak bemelegítésképp.
Kiskotló térkép
Egyszerre rajtoltam Edittel és még a térképére is rápillantottam, amiből kiderült, hogy az első 2 pontja nagyjából hasonló irányban van, mint az enyém, a harmadik pontunk pedig megegyezik. Az egyes pont északra volt, így próbáltam a tájoló alapján berongyolni az erdőbe, de kicsit elcsúsztam jobbra, de ezt azonnal korrigáltam. (hiba: 0:15)
Kettesre felfelé futva láttam magam előtt Editet, majd szembe jól érezhető volt hol kell lefutni és a pont is jött, bár nem vártam olyan mélyre. Visszafutottam a hegyre, majd a rét szélén a hármas felé és bevágtam az erdőbe. Azt hittem markánsabb lesz a nyílt gerinc és nem nagyon értettem merre is van. Kicsit jobbra csúsztam, de elég hamar korrigáltam, igaz ehhez kellett az is, hogy Editet lássam jobbról jönni. (hiba: 0:15)
Szintben, illetve kicsit felfelé jöttem ki a pontról, majd a völgy alját már ott értem el, ahol a túloldalán kezdődött a rét, így azonnal beindultam szembe. Nem láttam a pontot és valaki kereste is előttem, amitől bizonytalan lettem és kicsit térképeztem, de szinte rögtön megláttam magam előtt a pontot. (hiba: 0:10)
Az ötös nagyon közel volt, de még ebben sem mentem tökéletesen, mert mikor átbuktam a tetőn nem láttam sem a sziklát, sem a pontot, így kicsit balra húztam, a pont pedig jobbra volt. Sokat nem kerültem, de bujkálhattam át a faágak alatt, ahelyett, hogy egyenesen a pontra mentem volna le. (hiba:0:10)
Beoldalaztam a völgybe, majd elindultam annak bal oldalán felfelé, de ez a nagy völgy volt, amit ugyan éreztem, de csak későn hittem el. Szerencsére pont a pontnak a magasságában vágtam át, így legalább épp beleestem. (hiba: 0:30)
A hetesre próbáltam tartani a szintet, majd a völgy után jobbra beoldalaztam. Egy pillanatra már azt hittem ez az én völgyem, de aztán mentem tovább és éreztem hol lesz a pont, így hiba nélkül mentem be a szikla alá. Itt nagyon sokan kiszálltak akár több perccel, így jónak mondható ez az átmenetem. Dénes Zoli azért itt is megvert.
A nyolcasra felfelé húztam, még láttam is a pontot a gerincen a szikla mellett, majd bevágtam jobbra és a réthez képest próbáltam fogni a pontot, de a növényzet megvezetett és a ligetes sarkát látva végül kicsit alulról fogtam meg. (hiba: 0:10)
Arra figyeltem, hogy jó helyen érjek ki az ösvényre. Addig csak nagyjából irányba mentem, majd a rétig az ösvényen futottam és onnan irányba a csapáson fogtam a pontot. Imi nem tudom hogyan vert meg majdnem egy perccel ezen az átmeneten, de mások is mentek nálam sokkal jobbat. Ugyan egy kicsit vacakoltam a térképpel, mert az uzsonnászacskót, amiben volt kicsit elrendeztem és a kódokat is nézegettem, de ez nem magyarázza a nagy különbséget.
A 10-es nagyon közel volt, nem lehetett elrontani. A 11-re nagyon szenvedősem mentem, egyszerűen majd kiköptem a tüdőm, ráadásul nem is nagyon tudtam lekövetni, hogy pontosan hol vagyok. Erőből térképezni kezdtem, majd szerencsére jobbra pár méterre tőlem megláttam a pontot. (hiba: 0:10)
Kicsit rossz irányba jöttem ki a pontról, de így legalább a réten mehettem egy kicsit, majd föntről pontosan fogtam a pontot.
Rögtön visszamásztam a hegy tetejére és fentről teljesen jól fogtam a 13-ast, majd a 14-re se hibáztam semmit. A 15-ös nagyon közel volt, de egy pillanatra még el is bizonytalanodtam, mert nagyon messzinek tűnt a pont. Persze fölfele nem csoda, hogy nem nagyon haladok, de fura volt.
A 16-ra elég vaktában mentem és próbáltam tartani az irányt, de elvesztettem a nem létező fonalat és megtorpantam, majd meg is álltam egy pont mellett, amit nem tudtam beazonosítani. Mire nagyjából kitaláltam hol vagyok jött egy külföldi csaj a pontra és megkérdeztem hol vagyok. Ott voltam ahol sejtettem, de elég sok időt buktam itt. Innen már könnyű volt megfogni a pontot, de azért fizikálisan megszenvedtem a pont előtti felfelével. (hiba: 1:00)
A 17-től a 19-ig minden simán jött, szeretem az ilyen rövid átmeneteket, amiben van mi alapján tájékozódni.
A rétre kiérve aztán kivettem a térképet a fóliából, mert már nagyon nem lehetett rajta átlátni és innen már reméltem, hogy nem izzadom szét. Kicsit bizonytalankodva fogtam a huszast, de hiba nélkül, majd innen már simán jöttek a pontok a célig.
Az összes hibám 2:40 volt a pályában, ami egy középtávún elég sok, de ezen a terepen nem olyan rossz a többiekhez képest, pedig azthiszem egész jó. A 3. helyen én legalábbis nagyon meglepődtem, azon meg még inkább, hogy Baracsi Gábort,Koprivanacz Imit és Kerényi Mátét is egész sokkal megvertem. Gyuri legyőzése presztízskérdés minden alkalommal, Évi ellen pedig szépítenem kellett a Herman Váltó után.
Örülök, hogy elöl végeztem, mert a hosszútávú OB óta nem futottam túl sok elfogadhatót és azt is mutatja a mai nap, hogy talán tájékozódni se felejtettem el teljesen. A futás nagyon nem megy még, ezt érzem, de ehhez képest nem vertek nagyon el fizikálisan, bár a fölfelékben rendre nagyon sokat kaptam.
Holnap megpróbálok egy hasonlót futni, bár holnap már sokkal inkább a fizikum fog számítani, így abban nem nagyon bízok, hogy a dobogón tudok maradni.
Verseny után még futottam 1km-t.
 
Összesen 9km, 300 szint, 59:08
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.