Nem a télen megszokott utakon

Ma az eddigiekhez képest nagyon hideg és szeles idő volt, így kicsit fázósan a legmelegebb téli futócuccban indultam neki az edzésnek már Tatabányáról. Egy 14-15km-es futást terveztem, mert inkább ilyenkor világosban futok kicsit többet, mint hétközben sötétben, amikor amúgy sincs sok időm.
A Turul lépcsőjén futottam föl, ami most 6:02 lett (155-ös átlagpulzus), ami egy jó közepes idő, de nem kellett megszakadnom érte. Innen a csemetéskert felé mentem, majd lefutottam majdnem az autópálya felüljáróig. Ezen a szakaszon megint irtják az erdőt, de ez csak amolyan ritkítás lehet. Ez amúgy igen pozitív, mert végre valahol nem csak tarvágást látni, hanem az erdőművelés más formáját is, ami viszont nem jó az ennek a kivitelezése. Már megint mindent széthagynak az erdőben, ami hulladékfának van minősítve. Ami egy jó karvastagságnál nem nagyobb azt már nem szedik össze, így most itt igen nagy legallyazásban lehet futni. Ez se valószínű, hogy valaha össze lesz szedve, bár lehet valaki elhordja saját célra fűteni.
A rétről a sárga jelzésen futottam fel a Gerecse 50 útvonalán fordítva egész a Kisréti-vadászházig. Elég kemény volt a fölfele, de erő van bennem, inkább a dinamizmus az ami kicsit hiányzik. Azért élveztem még a felfelét is, majd innen már egyenesen jöttem vissza.
Csináltam még 6 repülőt a Turul fölötti ösvényen, hogy meglegyen 14km, meg hát ez amúgy sem árt, sőt…
A lefele futáson meglepődtem kicsit, mert mostanában itt mindig csak sötétben jöttem le, úgy meg nem igazán pörgeti az ember a lépcsőn lefelé futást. No most mentem rendesen és kifejezetten élveztem, hogy gyorsan haladok. Amúgy az egész futás alatt nem lehetett panasz a tempóra, mert ha nem is pörögtem, de azért jó tempót futottam az amúgy elég szintes körön. Most végre nem a megszokott helyeken futottam, így érdekesebb is volt és szint is több lett.
 
Összesen 14km, 420 szint, 70:25
 
Max. pulzus: 163
Átlag pulzus: 141
Megnyugvási: 50 (138/88)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.