Gánt – Csákvár – Várgesztes – Gánt

Gyurika, Makrai Évi és Sinkó Jani Gánton aludt Piri néninél, így késő délelőtt onnan indultunk hosszút futni. Évi térképpel vágott neki az edzésnek a másik irányba, így a mostanában szokásos három fős társaságban futottunk. A Gém-hegyen, Kotló-hegyeken át futottunk el Várgesztesre, majd onnan vissza Kőhányás felé.
Gánt - Csákvár - Várgesztes térkép
Az előző napokhoz képest egész jól ment a futás, kifejezetten kellemesen haladtunk a Gém-hegyen. Egy turistatérképet vittünk magunkkal, de nem igazán kellett térképezni. A Kotló-hegyen persze nincs nagy helyismertünk, de azért nagyjából egyenesen sikerült átvágnunk rajta, majd a Nagy-Kotló hegy jött. Egész jó erőben éreztem magam, így egy helyen még el is futottam kicsit a többiektől egy felfelében. A hegyről lefelé aztán már kavartunk egy nagyobbat, mert sikerült letérnünk a sárga jelzésről. A Vérteskozma felé vezető út keresztezése után Jani kezdett kicsit lemaradozni, így az edzés lerövidítése mellett döntött. Gyurikával mentünk tovább Várgesztes felé, majd megkerültük a várat. Ekkor Gyurika még szeretett volna toldani egy kicsit az edzésbe, így tettünk egy kis kitérőt. Igazság szerint én már nem nagyon vágytam erre, mert közel 2 óra futás után voltunk és kezdtem kicsit fáradni is, de azért nem okozott gondot továbbmenni. Erő volt bennem, de kicsit kezdtem éhes lenni. Szerencsére innen már csak lefelé volt Kőhányásig, majd onnan a jól ismert bő 6km-es szakasz vissza Gántra (33:48), amiben szintén nem sok szint volt, bár a végén a mezőn átvágva kaptunk egy kis szembeszelet.
Nem éreztem úgy, hogy nagyon jól menne a futás, de azért jól haladtunk és az idő is jól telt. Főleg a vége lett beszélgetős a futásnak, de az egész edzés sokkal jobb hangulatban telt, mint a csütörtöki.
Kicsit több lett a táv, mint azt szerettük volna és időben is közel 3 óra lett, de ez is belefért.
Délután azért kicsit éreztem, hogy hosszú volt a mai futás, de ez nem volt vészes. Úgy tűnik a Margita 40 sikere után felülértékeltem magam és úgy gondoltam, hogy egy ilyen 3 órás közepes tempójú futás már meg se kottyan, de most kicsit helyrerázódtam. Két óra fölött azért még nem megy fáradtság nélkül az edzés.
 
Összesen 32km, 700 szint, 176:37
 
Max. pulzus: 164
Átlag pulzus: 145
Megnyugvási: 39 (152/113)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.