Megy ez nekem, 15km hegyen

Sajnos megint egyedül kellett futnom, de legalább már nem késő este. Ennek ellenére nehéz volt elindulni, de szerencsére Ádám Peti hozzászólás erőt adott, mint minden ehhez hasonló apróság.
Hihetetlenül fel tud dobni, ha valami futással kapcsolatos kellemes emlék előjön, vagy a jövőt illetően néznek ki úgy a dolgok, hogy valami jó fog történni. Mondjuk egy jó kis közös futás, edzőtábor tervezgetése hihetetlen jó motiváció, de az is sokat dob rajtam adott esetben, ha valaki ír a blogomba. Szóval ha valaki ezt olvassa, akkor nyugodtan dobjon egy hozzászólást, mert az nekem jó. 🙂
A Turul felé indultam el a lépcsőn és egész normálisan felszenvedtem magam, majd az aszfalton indultam el lefelé, de csak az erdészeti útig, mert arra bekanyarodtam. Elindultam hát a Baji vadászház felé vezető úton és igen hosszan meg sem álltam a nagy ködben. 40 percnél fordultam, de ekkor már a szanatórium völgy magasságában voltam, mert lejtett az út. Innen már gyorsabb lett volna (és érdekesebb is) a völgyön lemenni, de én visszafordultam, mert ebben a sötétben és 1 méteres ködben ez a dózerút is épp elég volt. Fel is gyorsultam ahogy az aszfaltozott részre értem.
Ugyanazon az úton mentem haza, amin odafelé futottam és végig élveztem a futást.
Csak elindulni nehéz, utána már nincs gond az edzéssel.
 
Nagyon örülök, hogy végre emberi edzést sikerült produkálnom és bár a nagyobb felfelékben még eléggé nem ment a futás, de azért alapvetően már jól haladtam. Terepre még nem merészkedek, de ez már csak óvatosság, mert a bokám teljesen rendben van.
Végre érzem, hogy értelme van edzeni és fejlődök!
A pulzus adataim is kifejezetten jók, legalábbis az elmúlt időszakhoz képest. Szinte el se hittem, hogy 50-es megnyugvási pulzust produkáltam.
 
Összesen 15km-t futottam 400 méter szinntel, 75:00-ra.
 
Max. pulzus: 168
Átlag pulzus: 150
Megnyugvási: 50 (143/93)

“Megy ez nekem, 15km hegyen” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kedves Zoltán!
    Csak azért bátorkodom írni, mert nyílt felhívást tettél, bár lehet, hogy csak a baráti körödre értetted…
    35 éves vagyok és kamaszkoromban 5 évig tájfutottam… a tájékozódás nem ment, máig rejtély számomra, hogy miért… nemrég elhatároztam, hogy újrakezdem mindössze 20 év után, de persze hű bele balázs módra… úgyhogy eléggé kinyúvadt a térdem meg a bokám… egy hónapja nem tudok futni, bár közben influenzás is lettem… szóval ezért olvasok a tájfutásról a valódi (táj)futás helyett és olvastam együttérzéssel sérülésed történetét… másrészt itt lakom a határ utcában, az alacskai lakótelep mellett, ahol néha te is el szoktál futni… nem tudom neked milyen más boka és térdproblémáid voltak… nekem most az egyik bokám két pontján nagyon apró szúrás még van, de már több mint két hete, és az istennek se múlik el… mindig azt hiszem elmúlik, de mégse… persze pont akkor… plusz az influenza, ami szintén alig akar elmúlni… persze pont akkor amikor nagyon elhatároztam, hogy komolyan feledzem magam, és tavasszal komolyan versenyezni akarok…
    további kellemes edzéseket kívánok, és lehet, hogy pár hét múlva pestszentimrén véletlenül összefutunk…
    Tornai Szabolcs

  2. Szia!

    Örülök, hogy írtál és remélem sikeresen kezded újra tájfutást.

    Sérülésekkel kapcsolatban:
    – Bokámmal eddig nem volt gond, térdemmel is csak egyszer egy hétig. Az viszont elég meglepő volt, mert csak úgy elkezdett fájni, de egy hét után elmúlt. Csak Flectorral kenegettem, ami egy egyszerű gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító.

    Futócipőd jó állapotban van? Egy letaposott, vagy nem épp minőségi (és futásra való) cipő tud gondot okozni.
    Amennyit lehet fuss földúton és ne aszfalton. Az amúgyis jobb. 🙂
    Bokád szerintem csak túlterhelted. Én még nem nagyon hallottam olyat, hogy kibicsaklás nélkül is fájna.
    Térd problémákkal viszont elég sokan küszködnek a futók közül. Érdemes talán elmenni sportkórházba egy specialistához, mert lehet csak felír valami lúdtalpbetétet amitől megoldódik az egész. Ha nem múlik el, akkor tudok adni telefonszámokat. Most begyűjtöttem én is egy párat a bokám miatt.
    Érdemes lehet benézned a FutóBolondok fórumra: forum.index.hu/Article/showArticle?t=9006174
    Ha írsz a problémáidról tuti ellátnak egy csomó tanáccsal.

    Egyébként azt tudtad, hogy a Péter-halmi kiserdőről van tájfutó térkép?
    Rögtön 2 legyet üthetnél egy csapásra. Érdekesebb is lenne a futás térképpel a kezedben, akár új helyeket is felfedezhetnél és puha talajon futnál.
    Ha kell térkép szólj és összefutunk.

    Zoli

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.