Hosszú 13km hegyen

Ma végre egész korán sikerült elkezdeni az edzést. Gerivel 6-kor indultunk el és a Turulhoz futottunk fel, ám nem a szokásos útvonalon, hanem körben az aszfalton. Ez az útvonal jó 6km, amit én többnek gondoltam és a lépcsőn terveztem lejönni.
Az emelkedő kezdetéig nem nagyon volt semmi gond, de a fölfele az piszkosul nem ment. Keményen toltan, ahogy bírtam, de a sebességem érezhetően lassú volt, Geri nem is bírta ezt a vánszorgást és otthagyott, majd a kanyar után a kilaposodó résznél fordult vissza értem. Fölfelében végig 170 fölött volt a pulzusom, ami nálam már közel versenytempó.
A laposabb rész aztán már jóval könnyebb lett és fel is pörgött kicsit a tempó. Pulzusom nem nagyon ment lejjebb, de jobb érzés volt a futás, talán azért, mert éreztem, hogy jól haladunk.
A Turulnál hajolgattam kicsit, majd szép könnyen lecsorogtunk az aszfalton ugyanazon az úton, amin felfele mentünk. A városba érve aztán tettünk egy kis kitérőt a Tesco felé, mert azt hittem nem lesz hosszabb az az út. Tévedtem, így a tervezett 12km egyre inkább 13 lett.
Még jó két kili volt hátra és kezdtem meghalni, pedig egészen jól pörgettem mostani állapotomhoz képest. Ez úgy 4:40-es ezreket jelenthetett talán. Olyan érzésem volt, mint 17 éves korom környékén, amikor hosszút futottunk.
Egyszerűen nekem most túl hosszú volt ez a 13km, főleg ilyen magas pulzussal futva. Persze nem okozott komolyabb gondot, de jó lenne, ha ilyet legközelebb már csak 30km után éreznék.
Nem éheztem el, nem száradtam ki, csak egyszerűen a lábaimnak és a keringésemnek komoly terhelés volt ez a mai edzés.
Örülök, hogy lefutottam, bár az kicsit elkeserít, hogy 13km-től képes vagyok így kidőlni. No azért csak meg lesz ennek az eredménye és ha sikerül továbbra is így fejlődnöm, akkor december elejére leszek olyan állapotba, hogy valóban rendesen el tudjam kezdeni az alapozást.
Tanulság, hogy edzetlenül nem jó edzeni.
 
Összesen 13km, 180 szint 67:24.
 
Max. pulzus: 176
Átlag pulzus: 159
Megnyugvási: 32 (158/126)
 
Pulzus adataim katasztrofálisak, egyértelműen mutatják, hogy edzetlen vagyok, főleg a megnyugvási. 126-os 1 perces értéket a talán csak résztávok után szoktam mérni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.