Útvonalválasztási gondok

Részidők még nincsenek, így csak a track és a térkép alapján tudom elemezni a teljesítményem.
Célom egy jó lendületes, hibáktól lehetőleg mentes futás volt. Azt sejtettem, hogy fizikálisan nem fog jól menni.
Az egyes kicsit szögletesre sikerült, majd a 3-as pont mellett szépen elrobogtam. Nem tudom mit láttam bele a térképbe, de ott helyben az volt a gondolatom, hogy ezt a pontot bizony jól elrakták. Hát nem, én néztem be jól, ami bő 1 percembe került. Négyesre észre sem vettem a kerülő útvonalat jobbra, de ezzel időt nem veszítettem. Itt egy fiatal versenyzővel együtt haladtam, aki felnőttben próbálkozott feltehetően a HOB közeledte miatt és igen jól és magabiztosan haladt. (Péntek Mátyásnak hívják)
Semmelweis EV

Az 5-ös rendben jött, majd a 6-ra megint nem vettem észre egy útvonalat, ami ezúttal hiba volt. Le kellett volna futni a térkép szélére és így mászás nélkül lehetett volna megoldani az átmenetet. No azért sokat nem buktam vele, de ifjú követőm fölfelé mászás közben ellépett mellettem. Ehhez kellett, hogy jobban bírja a fölfelét, mint én és az is, hogy kicsit alámenjek a korábban már bevillant pontnak. A hetesre felmászva aztán már végképp kezdtem lemaradni.
Jött azonban a nagy útvonalválasztós átmenete Mets Mikinek, aminek csak azért nem látom értelmét, mert utálom a rossz és még rosszabb verzió közötti választást, főleg úgy, hogy nem derül ki melyik volt a rosszabb. Gyalog Zoli nagyjából olyat mehetett az átmeneten, mint én. Szerintem nekem mindenképp ez a nagy kerülő volt a nyerő, de a jó útvonal akkor is a mászós egyenes volt. Egy VB-n pl. minden jó átreszelt volna rajta, de persze aki olyan gyenge, mint én annak ettől még lehet jobb a kerülő. Innentől már csak egy baj volt, mégpedig, hogy nem haladtam. A 12-es előtt beragadtam az egyeszöldbe, így logikusan úgy kerültem, hogy a ketteszöldet ki tudjam majd kerülni, de aztán azon meg simán átmentem.
Viszont fizikálisan itt végem is lett, éreztem, hogy kezdek eléhezni, ami egy óra tájékán elég gáz. Persze tudtam, hogy csak a tegnapi kihagyott vacsora és a karcsú reggeli lehet az oka, de ez a tényen nem változtatott és már csak az lebegett a szemem előtt, hogy beküzdjem magam a célba.
Sikerült, nem is hibáztam már, így összesen 1,5 perc hibával és 3 olyan útvonalválasztással fejeztem be a pályát, amiből kettő valószínűleg nem volt rossz és csak a 6-os az, amit utólag egyértelműen balról csinálnék inkább.
Gyalog Zoli persze megmutatta, hogy milyen gyenge vagyok, mert jól elvert, de ez hírértékkel már nem bírt a számomra.

Összesen 77:32 volt a pálya, ami a nagy kerülőnek köszönhetően 11,87km futott távval és vagy 450 szinttel párosult. A pulzusom nem ment fel túl magasra, de ha a végén nem esik le így akkor egész kemény futásról tanúskodna.

Max. pulzus: 172
Átlag pulzus: 161
Átlagtempó: 6:31

Összesen 15km, 550 szint, 97:32

“Útvonalválasztási gondok” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Nem tudom mi a baj az útvonalakkal! A 4-esen még lehet gondolkodni, de a többi teljesen rendben! A 8-asra menet talán annyit rövidítettem volna a te útvonaladhoz képest, hogy a 11-es völgyén már átcsaptam volna, de keresztbe nem hiszem, hogy jobb lenne, két benga mászással. Jó, lehet most bosszankodni ezen, hogy mér két rossz közül kell választani, de kicsiben nézve ez Velencében is ugyanígy van, hogy a 400m-es légvonalból muszáj csinálni egy 2,5km-es kerülőt. 🙂 Ez a sport már csak ilyen!

 2. No és a 6-os? Azt szerintem tuti rosszul csináltam.

  14-es pedig Gyalog Zolinak egyenesen valószínű kicsit jobb lett, mint nekem és pl. Hubmannak sem kérdés, hogy egyenesen át kell szaladni a völgyeken.
  Azért mondtam, hogy rossz és rosszabb közül nem szeretek választani, mert mindkét útvonal szívás, de ugyanakkor egyikkel sem lehet különösebben nyerni. Valószínű pl. Gyalog Zolinak ugyanannyi lett volna mindkét útvonalon az ideje.

  Nekem csak azért nem, mert extrém rossz vagyok fölfelé.

  Innentől viszont semmi értelme az útvonalválasztásnak, mert 3. verzió fel sem merül és a két megoldás egyenértékű. Azért egy jó útvonalválasztós feladat nem hiszem, hogy erről kell szóljon.

 3. Nekem a 6-os is jobban tetszik amerre te mentél, túl nagy kerülőnek érzem azt a térkép széli opciót. De persze mindenki magához mérten válasszon útvonalat. Én nem hiszem, hogy körbementem volna, de egyszer kipróbálhatjuk max tempóval mindkettőt. 🙂
  “14-es pedig Gyalog Zolinak egyenesen valószínű kicsit jobb lett…”
  14-es??? Akkora nyúlfarknyi átmeneten mit lehetett variálni? 😛
  Gondolom a 8-asra érted, de én geoládázás közben másztam már meg azokat a hegyeket, és féltucatatnyi izomgörcs emlékét azóta sem bírtam kiverni a fejemből, tehát továbbra is maradnék a te megoldásodnál.

 4. Igen. 8-ast értettem, bocs.

  Most, hogy vannak részidők kiderült, hogy Gyalog Zoli 17 másodpercet adott nekem egyenesen, de állítólag bizonytalankodott kicsit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.