Fejlámpás aszfaltfutás

Nagyon macerás és hosszú napom volt így a mára tervezett lazább résztávot megint nem csináltam meg. Ellenben futottam egy laza tízest aszfalton egyedül, fejlámpával. A végén meg egyszerűen megadta magát a Myo XP-m. 🙁

Max. pulzus: 152
Átlag pulzus: 140
Átlagtempó: 4:49

Összesen 10km, 46:36

“Fejlámpás aszfaltfutás” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Írtad, hogy a MIO XP lámpád az edzés végére megadta magát. Bár én a saját Petzl lámpámmal (Myolite) elégedett vagyok (edzésekhez elég jó), most az egyik konkurens gyártó termékébe ruháztam be: a Primus PrimeLite Race nevű fejlámpáját vettem meg.
    Elég meggyőző fénye van az 1 db extra erős LED-nek, és neve alapján talán versenyezni is lehet vele?
    Mindenesetre holnap este meglátom mit tud, a Szélrózsa Éjszakain tesztelem.

    Koltai Zoltán

  2. No erre kíváncsi leszek, mert ha már egyszer valószínűleg úgyis új lámpát kell vegyek a téli edzésekhez, akkor nem ártana egy olyat, amivel jól megvilágítom hova teszem le a vacak bokámat. 🙂

    Kérlek feltétlenül számolj be a tapasztalatokról.

  3. Szia Zoli!

    Tehát tegnap élesben is kipróbáltam a lámpát, és elégedett vagyok vele.
    Valóban lehet vele versenyezni is.

    A lámpa fényereje szerintem van annyi mint egy 10-20 W-os halogén izzós, akkus Silva fejlámpáé, viszont a kisebb lámpatestenek köszönhetően a fénycsóva talán nem olyan széles mint a Silváé, hanem kicsit fókuszáltabb.

    A gyártó adatai szerint a három fokozatban 125 m / 95 m / 70 méterre világít (a kisülési idők 3 óra / 7 óra / 20 óra)
    4 db AA elemmel működik, és az elemtartót derékra lehet csíptetni.
    A gyári adatok szerintem valósak, főleg a legmagasabb fokozatban, tényleg majdnem nappali fényt produkál (de ezt csak 3 óriáig tudja megtenni).

    Biztos ami biztos, csak a középső fokozatra állítottam, és így futtotam végig a versenyt. Azonban ez a fényerősség is bőven elég volt. A nyílt részeken (a nem gödör) pontok már messziről bevillantak.
    Sikerült másfél órát futnom az Anna-völgyi pampákon és bozótosokban (26 pont volt a 6 km-en, na meg kevertem is összesen 12-13 percet), a lámpa azoban végig egyenletesen, jól világított.

    Csináltunk egy “összehasonlítható tesztet” Fleischer Zoli klubtársam Myo XP-jével, hát szemmel láthatóan fényesebben és erősebben világított a PrimeLite Race.

    Üdv.

    Koltai Zoli

  4. Igen, ennyi az ára (17.990,- Ft). Én a Váci úti Mountex áruházban vettem, és ebből az árból sikerült 10%-ot lealkudnom, ugyanis utolsó, kiállított darab volt, és a doboza sem volt már meg.

    Üdv.
    K. Zoli

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.