Szarvasbőgés és a sötét Gerecse

2009 szeptember 13, 22:13Címkék: , | 2 hozzászólás


Ma csak egy könnyűt terveztem futni, de sikerült annyira elhúzni a napot, hogy végül este 7 után indultam futni és persze ekkor már sötétedett. Fejlámpával a fejemen futottam fel a Turul lépcsőn (6:32), majd az eredeti tervel ellentétben nem jöttem le a panoráma úton, hanem bevágtam az erdőbe. Persze az utakon maradtam, de így is érdekes lett a futás. Kegyetlen durva szarvasbőgés volt ugyanis az erdőben. Nem vagyok az a parázós típus, de azért igyekeztem hazafelé. A városban aztán még egész jó tempót is sikerült futnom, így egész normális lett ez a mai könnyű futás.

Max. pulzus: 158
Átlag pulzus: 137
Átlagtempó: 5:48

Összesen 11km, 250 szint, 63:15

Hozzászólások

szasza
2009. szeptember 21. hétfő - 15:26

Péntek este mi is a Gerecsében (Bányahegy környékén) futottunk fejlámpásan este. A szarvasok itt is bőgtek, de mi inkább a vadászoktól paráztunk. A Budai és Pilisi hegységhez képest elképesztő vadmennyiség van a Gerecsében.


harzol
2009. szeptember 21. hétfő - 15:30

A para nekem is a vadászok miatt volt meg.

No nem mintha síri csöndben nem lőhetnének le ugyanúgy, de most valahogy mégis kézzelfoghatóbb volt a vadak és ezzel együtt a feltételezett vadászok közelsége.

Abban bízom, hogy feltételezik, hogy a szarvas fején nincs fejlámpa, így amikor egy világító “állat” közeledik feléjük, akkor nem lőnek. 🙂


Hozzászólás írása