Javuló Kacsás-tó körök

Nem hittem volna, hogy a mai edzésen tudok normálisan teljesíteni, hisz hiába ment jól a tegnapi könnyű futás a vasárnapi 28km még kicsit közel van. Geriéktől indultunk ki a Kacsás-tóhoz, hogy 3×1 kört nyomjunk, mint két hete és nekem nem esett jól a futás.
Kint aztán a szúnyogfelhőben egy kis gimnasztika után hamar mehetnékem támadt, így repülők és minden nélkül nekikezdtünk az első körnek. Meglepetésemre nem esett rosszul, a föld is szárazabb volt, mint legutóbb és aztán igazán már csak az lepett meg, mikor Geri féltávnál lemaradt tőlem. Nem erőltettem halálra a végét, de azért haladtam és az idővel a végén elégedett is voltam. Ezúttal csak 2,5 perc pihenő volt, szemben a korábbi hárommal, de abszolút elégnek bizonyult.
A másodikat szűk 2000 métert aztán már egyedül futottam és még mindig elfogadhatóan ment az utolsó egyharmadát leszámítva, amikor talán még kicsit vissza is vettem, mert éreztem, hogy így egy körrel a vége előtt nem lenne jó fejreállni. Ennek ellenére meglepett, hogy nem lett jobb az időm, mint az első körben.
A harmadikra aztán visszaállt Geri és végig vezette nekem a kört. Kicsit küzdős volt már az eleje is, de megint az utolsó egyharmad volt igazán gyilkos. Pulzusom az egekben volt és örültem, hogy kiszenvedem a végéig ezt a tempót.
 
Idők (átlag és max. pulzussal):
 
7:04 (164, 174)
7:06 (169, 176)
6:54 (173, 182)
 
Ilyen maximális pulzussal igen ritkán sikerül edzeni. Legutóbb februárban az újrakezdés idején sikerült 182-ig tornásznom a pulzusom és magasabb talán csak 2007 nyarán volt.
Az idők egy kicsivel lettek jobbak, mint 2 hete, de annyival majdhogynem futhatóbb is volt a kör.
Levezetésnek az erdőn át hazafutottunk.
 
Max. pulzus: 182
Átlag pulzus: 151
Átlagtempó: 4:40
 
Összesen 15km, 70:11

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.