Pannon Tájfutó Napok – Veszprém

A tegnapi darázscsípéstől kegyetlenül feldagadt a bokám, amin a kalcium pezsgőtabletta sem segített. Én nem aggódtam, hogy ez hatással lesz a futásomra, de aztán a bő 3km-es bemelegítésem alatt többen megjegyezték, hogy sántítok.
A pályán mindenesetre nem törődtem mindezzel, azzal annál inkább, hogy a 2 perccel utánam induló Pelyhe Dani ne érjen utol.
Az egyesre rögtön egy kis bakival indultam, mert nem néztem meg merre megy az előttem induló és így a repülőrajt után rossz irányba indultam. (hiba: 0:05)

A pontról sem épp tökéletesen jöttem ki, mert nem akartam a virágágyáson átgázolni, majd a kettes sem csippant, de azért a négyes pontig alapvetően nem volt gond. Az ötösre ellenben kicsit túlkomplikáltam a dolgot, hisz délről ívelve megúsztam volna némi lépcsőmászást és tán még rövidebb is lett volna. A 8-as pont volt a következő amire időt veszítettem. Valószínűleg a másik irányba gyorsabb lett volna és én még egy pillanatra el is bizonytalanodtam a lépcsőn lefelé. (hiba: 0:10)
A 9-es és 10-es egyszerű volt, bár Pelyhe Dani idejét elnézve a tízesre valószínű le lehetett menni egyenesen is, ami nagy rövidítés lett volna. (hiba: 0:10)
Szerintem nagyon jó húzás volt hátulról megkerülnöm a várat, mert így nem kellett egy méter szintet sem futni és még hosszabb sem volt, más kérdés, hogy nagyon lassú voltam. Hát még a 12-re felfele. Itt egy nyolc-tíz év körüli testvérpár futott is mellettem pár métert, majd megjegyezte egyikük a szülőknek, hogy "Ez lassabb, mint én".
Az utolsó útvonalválasztós átmenetben nem sikerült jól döntenem, mert a másik lehetőség gyorsabb lett volna. (hiba: 0:15)
Innen már csak be kellett szenvedni magamat a célba.
Alapvetően nem sikerült valami nagy eredményt elérnem. A futás sem ment jól és a 40 másodperc ami a pályában maradt se olyan jó, de azért én nagyjából elégedett vagyok. Útvonalválasztásokon a közel egyforma variációk közül kellett választani és ugyan ez nem mindig sikerült tökéletesen, de egyéb hibám nem nagyon volt. Fizikálisan pedig úgy tűnik itt tartok.
Összesen 4830 métert futottam a légvonalban 3240 méteres pályán és mindezt 4:42-es átlagtempóban tettem 168-as átlag és 178-as maximális pulzussal. No ez egy kicsit aggasztóbb. Jól megfogtak a lépcsők.
Érdekes, hogy a bemelegítés alatt ennél jobb kilométer átlagot sikerült futnom (4:37).
 
 

Max. pulzus: 178
Átlag pulzus: 168
Átlagtempó: 4:37
 
Összesen 8km, 150 szint, 37:51

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.