Váltó tömegrajt sok hibával

Kicsit túl sokat mászkáltam a két verseny között és a napon is jobb lett volna kevesebbet tölteni, mert nem voltam épp valami friss a délutáni váltó tömegrajtra.
Bemelegítésnek megint 1,5km-t futottam, de kicsit túl korán. A rajt csúszott egy csomót, így 40 perc ácsorgás után vágtunk neki a pályának.
Sikerült a bő 30 fős tömegből elsőként a rajtbójához érnem és innen a lefelét nem is nagyon erőltettem, ám a fölfelében megszenvedtem, hogy ne csapjanak páran háta. Elsőnek fogtam az egyest, de majd megdöglöttem és zsibbadt a lábam rendesen.
A kettesre is minden jól ment egész a kör széléig, ám akkor jobbra feltűnt egy letörés, aminek a végébe a pontot vártam. Nagyon nem stimmelt semmi és rövidesen feladva, hogy az a letörés a térképen van meg is lett a pont, ám az élmezőny ezzel pont ellépett. (hiba: 1:00)

Werner Petivel a sarkamban folytattam a pályát és a hármas rendben is jött, négyesnek egy minimálisat ugyan felé mentünk és az ötösre is lehetett volna máshogy menni, de alapvetően jól haladtunk. Gyurika és Gyalog Zoli is feltűnt előttünk többször, de nem sikerült teljesen felfutni rájuk a hátsó hurok alatt sem. A 8-as és kilences pontnak is ívelve futottam neki, így kevés maradt is benne. (hiba: 0:10)
A 10-es pontra aztán mentem egyenesen, amit Gyurika sérelmezett is, hisz elvileg nem szabad a szántáson átvágni, ám én azt vallom, hogy a tájfutó arra megy, amerre a leggyorsabb. 🙂
Jött a nagy lefele, majd a nagy felfele, ami nekem nagyon nem megy és szépen le is maradtam Werner Petiről, Gyurikáékat pedig szem elől tévesztettem. A 12-re aztán egy szem magamban jól kiszálltam. Nem tudom mit gondoltam. Valószínűleg semmit, csak el volt borulva az agyam. (hiba: 0:50)
A 13-as még a dzsuvában is jól meglett, majd a 14-re megint elbizonytalanodtam. Úgy éreztem a bozót végénél vagyok és tettem egy kört egy másik bozótfolt körül. (hiba: 0:40)
A hibák sora nem ért véget, mert az átfutó előtt is bevetettem magam a dzsuvába kicsit. (hiba: 0:40)
Legnagyobb meglepetésemre azonban Gyurikát láttam magam előtt és mikor ügyesen átvágtam a bozótfolton azt hittem elé is kerülhetek, ám neki más volt a vége és én húztam a hosszabbat. Sajnos nem igazán volt elképzelésem a fehérnek jelölt zöldben hogyan fogjam meg a pontot, így az útról visszapattanva lett csak meg, akkor sem elsőre. (hiba: 1:20)
A gyűjtőre se mentem tökéletesen, de ez már nem számított. Negyedik helyen jöttem be, vagy 2 perc hátránnyal és nem túl elégedetten. Egyszerűen nem tudok indokot találni miben lennék jobb Gyurikánál egy ilyen váltó szituációban és bár simán bejöhettem volna előtte és még talán a fölfelét leszámítva picit jobban is haladtam nála totál bénán teljesítettem ezen a pályán. Az összes hibám 4:40 lett és ennek a nagy részét az utolsó figyelős részen szedtem össze.
A verseny amúgy elég másodlagos volt. Fecó ugyan fordított és már első helyen küldte ki Kustos Szabit, de ő nem tudott élni fizikai főlényével és kielőzték páran.
Jó kis verseny volt ez a délutáni, de engem nem dobott fel. Jól elbénáztam és fizikálisan sem érzem magamban azt az erőt, amit szeretnék. Persze az már bőven elég lett volna ha egyszerűen nem hibázok, vagy legalább nem ennyit és simán jöhettem volna elsőnek.
Az 5,2km-es pályán sikerült megtennem 6,2km-t.
Verseny után vagy egy másfél órával még tettem egy kört ifjú versenyzőt keresve az erdőben. A sikerélmény megvolt, hisz a srác rámtalált egy egész gyerekbrancs kíséretében.
 
 
Max. pulzus: 176
Átlag pulzus: 168
Átlagtempó: 5:29
 
Összesen 8km, 250 szint, 42:00

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.