Futás futópadon

Céges hétvége keretében délután Zalakaroson mulattuk az időt és igencsak úgy festett, hogy a mai edzésem ki fog maradni.
Aztán valahogy átterelődött a társaság a "konditerembe", ahol a csocsó és a ping-pong aratott nagy sikert, de én felfedeztem a futógépet is. Amíg aztán többiek vacsoráztak, addig én elkezdtem gyűjteni a kilométereket a futópadon.
Az első 3km igen érdekes volt. Elindítottam a gépet, beállítottam a tempót és a dőlésszöget, erre az mindig visszaállt 5-6km/h sebességre 1 perc után. Közel 10 percig ennek megfelelően laza váltakozót futottam. Az 5 perces tempó váltakozott a sétatempóval. Sikerült aztán megtalálni a manuális funkciót és 15 perc után elindítottam a normál, egyenletes edzést.
Ez egyrészt azt jelentette, hogy tudtam edzeni egy terhelés szempontjából normálisat, másrészt viszont a dögunalom kezdete is volt. 12km-t mentem innen egyenletes 14km/h-s tempóban (4:17-es tempó) minimális emelkedőn.
Egy életre megutáltam a futógépeket. Rohadtul egy elcseszett találmány. Nem mellesleg ez a példány még buta is volt. Síkon dübörgött, mint a rossznyavalya, ezért kellett minimális emelkedőn futnom, ráadásul milyen elcseszett dolog már, hogy kilométer per órában méri a sebességet. Azt is valószínűleg rosszul, mert 4:17-es tempó gyanúsan nem volt meg. Inkább olyan 4:30 lehetett ez. Pulzusmérője sem működött, bár ez utóbbi nem zavart. Úgy sem akartam kapaszkodni edzés közben.
Levegő semmi nem volt és az sem mozgott, szóval amellett, hogy halálra untam magam még jól le is izzadtam.
Az edzés változatosságáról mindent elárul a pulzus"görbém". Mint egy halott EKG-ja. 🙂
Mindezt kielemezve jól látszik, hogy mikor jött be valamelyik kollégám a terembe és váltott velem pár szót (pici hullámok) és az is jól látszik, hogy a végén volt egy telefonom ami percenként 3 szívveréssel feljebb tornászta a pulzusom.
Ezután aztán jött némi úszás, pezsgőfürdő és szaunázás, ami már igencsak rendben volt. Tulajdonképpen azon kívül, hogy utálom a futópadot minden nagyon szuper volt. Az edzés sem lett, így utólag rossz és utána a lazulás elmenne bármelyik edzőtáborban is. Bokatorna viszont alig volt, de az legalább a pezsgőfürdőben. 🙂
 
Max. pulzus: 154
Átlag pulzus: 150
Átlagtempó: 4:17

Összesen 15km, 65 perc
Bokatorna: 20 perc

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.