Boka vizsgálat, torna és esti 9km

Ma reggel előbb elvittem Editet Dobogókőre egy kongresszusra és megcsodáltam a csupazöld Pilist, majd 8:30-kor már Pesten volt jelenésem Guti Rékánál, hogy megnézze a bokám. Őt Stépán Zsolti ajánlotta és nem kellett benne csalódnom.
Alaposan megvizsgált, elmondta mi a konkrét gond, mutatott egy csomó gyakorlatot és megnyugtatott, hogy lesz nekem még jó a bokám. Alapvetően 3 dolognak kell rendbe lenni, hogy az embernek jól működjön a bokája.
Az erőmmel nincs gond, erős a bokám.
Az egyensúllyal kapcsolatos dolgokkal már akad gond, mert minden gyakorlatot eddig a "könnyebb ellenállá irányába" csináltam, azaz befelé dőlt a lábfejem minden gyakorlatnál, így a külső szalagokat, izmokat nem az a hatás érte, mint kellett volna.
A legfőbb gond azonban a beszűkült oldalirányú mozgással van, azaz egyáltalán nem nyúlik a másfél éve sérült jobb külső bokaszalagom. No ehhez is kaptam nagyon szuper gyakorlatot, amit Edit segítségével fogok tudni megcsinálni otthon.
Most persze Réka csinálta végig velem ezt a bokanyújtást, amihez muszáj másik ember, mert magamnak nem tudom úgy nyújtani a lábam.
Röviden összefoglalva reggel visszakaptam a tájfutással kapcsolatos reményeimet! 🙂
Este Lőrincről öcsémmel mentünk ki futni és már igencsak sötétedett, így csak odafele futottunk az erdőbe, utána egy kört tettünk a Béke tér mögött, majd az utcákon futottunk haza. Éreztem, hogy a bokám reggel jól meg lett dolgozva és azt is, hogy mintha már most jobb lenne a helyzet ettől az egy kezeléstől.
Mivel nagyon fárasztó napom volt, így beértem ezzel a kis körrel mára.
 
Összesen 9km, 42:13

“Boka vizsgálat, torna és esti 9km” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szia!

    Le tudnád nekem írni (akár magánban is), hogy milyen gyakorlatokat mutattak neked a külső bokaszalagod nyújtogatására?
    Mivel nekem is volt 6 hete egy részleges bokaszalagszakadásom, és én is egy extrém sportot űzök (bitumenen focizok), ezért szeretném magam megóvni a későbbi balesetektől.

    Köszi

    (Egyébként nagyon jó a bokantorna, amit leírtál, ma kezdtem el, és tényleg átmozgatja az ember lábát.)

  2. Szia!

    A külső szalagok nyújtásától ennyivel a sérülés után még óva intenélek.
    Ez egy kényes terület és korábban úgy tartottam a külső szalagok nyújtásától, mint a tűztől.
    Ha még nem 100%-ban forrtak össze a szalagok, akkor ezzel nagy bajt is lehet csinálni (ujra elszakadnak a nyújtástól), ezért szerintem feltétlenül egy orvos (majd egy gyógytornász) javaslatára kezd csak el nyújtani.

    Üdv,
    Harkányi Zoli

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.