2x4km váltakozó

Majd elaludtam egész nap és amúgy is elég fáradt vagyok, így nagyon nem vágytam rá, hogy ma fussunk. Tibivel már tegnap megbeszéltük, hogy váltakozót futunk, de legszívesebben lemondtam volna. Ha van nálam futócucc a kocsiba akkor minden bizonnyal meg is tettem volna, mert szuper idő volt és Editék Vértessomló mellől indultak épp futni.
Végül persze csak elindultam Tibiékhez, majd Tibivel a terv szerint lenyomtuk az edzést. Síkvölgy felé melegítettünk és már ekkor Tibi könnyű 4:20-as tempójában mentünk. Nem esett jól, hát még a váltakozó. 100/100-at futottunk, de Tibinél valahogy a gyors és a lassú között alig volt különbség. Odafele ráadásul emelkedett is, így különösen nem tetszett a futás. Azt beszéltük Tibivel, hogy a 2x4km váltakozó helyett csak 2x3km-t futunk, de ezt 3km-nél Tibi visszavonta. Ekkor azért már éreztem, hogy nem ez a plusz 1km fog kikészíteni, így mentünk tovább. Itt már be tudtam Tibi mellé állni és még néhol előre is mentem. Éppenhogy kicsúsztunk a 16 percből, ami talán meg is lett volna, ha az utolsó 150 méter nem a legnagyobb hegyre fölfelé van.
A visszafele aztán már a lejtő miatt is sokkal jobban ment. Szinte végig én mentem elől és ráerőltettem a tempóm Tibire. A gyorsak itt tényleg gyorsak voltak és a lassúak is lassultak valamit talán. Egészen élveztem az edzést, éreztem, hogy haladok és az idő is azt mutatja, hogy nem volt ez rossz.
2×4000 váltakozó: 16:12 és 15:03
Levezetés már tényleg végképp jóleső volt, főleg azért, mert tudtam, hogy egy kemény edzést sikerült egész jól megcsinálni. A Tibivel együtt futott 16km, 4:08-as átlaggal ment le, amivel nagyon elégedett vagyok.
Levezetésnek hazafutottam, majd Geriékhez is átkocogtam még.
Három egész kemény napon vagyok túl. Holnap megyek pestre a bokám miatt és amúgy is zűrös napom lesz, így épp ideje lesz kicsit az edzéssel lazítani.
 
Összesen 18km, 120 szint, 75:20

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.