Közel sem 100%-os a bokám

Ezt a hétvégét a bokám tesztelésére szántam, valamint arra, hogy a HOB előtt kicsit térképezzek is. Mivel gyakorlatilag egyedüli induló voltam a mai napon, így az eredmény nem számított, így a bokámat se akartam kicsit sem kockáztatni. A rajtba kifutással együtt a bemelegítés olyan 2,5km lett, majd némi bokatorna és már neki is vágtam a pályának. Pontosabban vágtam volna, de a térképen nem találtam a rajtot. Mint kiderült 2 körös pályám volt és a zacskóból én csak 1 térképet húztam ki. Pont egy perc telt el, mire végül valóban nekiindultam a pályának. Az egyes rendben jött, a kettesre kicsit merészen nekiestem a bozótnak, de szerintem bejött, majd a pont előtt a lefelében már óvatoskodtam a bokám miatt. A hármas rendben jött, majd a négyesre egy kellemes kerülőt választottam. Ha tétre megy a verseny biztos lecsaptam volna a kanyart, de most amolyan bokakímélő útvonalakat választottam ahol alternatíva kínálkozott. A pontot aztán kicsit melléfutva fogtam. (hiba: 0:10)
Semmelweis térkép Az ötösre bevállaltam a lenti kerülőt, a fenti útvonalra csak egy pillantást vetve. Sok összehasonlítási alapom másokhoz nincs, de itt azért megnéztem az F21B-t és bő 2 percet adtam mindenkinek. A hatosra sokat nem kellett gondolkozni és a hetesre sem, leginkább csak a küzdés dominált, de azért az utóbbi pontot kis ívvel sikerült megfognom. (hiba: 0:10)
A nyolcasra hamar elvetettem az egyenes utat és kerültem egy nagyot, de a pontról elég bénán sikerült kijönnöm. (hiba: 0:20)
A 9-re adta magát a kerülő és még az úton futva hátbacsaptam Madár-t, akit megzavart a térképen nem jól ábrázolt irtás. Meg is kérdezte, hogy a 35-ös pontra megyek-e és mögöttem fogta a pontot. A bevágás után egy pillanatra elbizonytalanodtam és benéztem a másik völgybe, de viszonylag hamar korrigáltam. (hiba: 0:10)
A 10-es hiba nélkül jött, de ekkor már kellemetlenül szitált az eső. Egészen a 11-es fölöttig minden rendben ment, de a réten lefelé futva kiment a bokám. Éreztem, hogy nem komoly, igazából csak megbillent, de azt elég rendesen. Futottam tovább, de kicsit bicegve és nagyon óvatosan és lassan. A pontra is csak érzésre másztam le a sziklán és csak a bokámra figyeltem. Kavarogtam egy ideig, mire végül megfogtam a pontot. (hiba: 0:30)
A bokámat próbálgatva mentem a 12-re és éreztem, hogy az eddigi stabilitás nincs meg. Nem fájt egyetlen lépés se, de azért sok lépést éreztem és tudtam, hogy a mai pályát legjobb esetben is csak letudom. Versenytempó már szóba sem jöhetett. Meglett hiba nélkül a 12 és a fölfelében sem volt tökéletes a bokám. Olyannyira nem koncentráltam a lényegre, hogy rögtön csináltam egy nagy marhaságot. Igazából nem is tudom hogy hoztam össze, de a rajt látványa tett csak helyre. Megfordultam és innen már technikailag csak a pontfogásba csúszott egy kis hiba, mert valamiért alacsonyabbra vártam a pontot. Lefelé mindenesetre még a sima úton se mertem rendesen futni. (hiba: 2:00)
A 14-es rendben jött, de a pont felett megint megbillent a bokám, ami ugyan semmit nem rontott a helyzetemen, de azért arra figyelmeztetett, hogy jó lesz óvatosan futnom. A 15-re aztán nem is nagyon rohantam és valahogy a felfelét sem volt lelki erőm tolni. A 16-re még hibáztam egy kicsit, mert a fölötte lévő sziklához futottam. (hiba: 0:20)
Szép lassan befejeztem a pályát, majd visszakocogtam a jó 1km-re lévő versenyközpontba.
Összesen hibáztam 3:40-et, ebből is 2:50-et a bokám kibillenése után, mikor már nem koncentráltam igazán. A 9,5km-es pályán sikerült 95:50-et mennem, ami akkor se nagyon lett volna 85-nél jobb, ha a bokám végig jól bírja, de azért 90 alá tuti bejöttem volna.
A lényeg, vagyis a bokám igazából azt produkálta amire számítani lehetett. Bírja úgy-ahogy, de az első megbicsaklástól kezdve érzékenyebb és labilisabb lesz. Reménykedtem benne, hogy megint olyan jól tart, mint mondjuk a Tájfutó Maratonon, de ez sajnos nem jött be. A leukoplast eléggé meglazult a lábamon, talán az eső hatására is. Annyira nem érzem rossznak a bokám, hogy holnap ne próbáljam meg. Azt tervezem, hogy sokkal erősebben és szorosabban leragasztom a bokám és óvatosan megpróbálom végigfutni a pályát. A lényeg, hogy ma nem lett rosszabb a bokám és holnap sem szeretném megterhelni.
 
Összesen: 15km, 875m szint, 115:50
 
Részidőim:
3:19; 3:17; 3:36; 5:21; 10:31; 7:10; 3:08; 9:37; 4:32; 3:36; 8:14; 2:32; 11:30; 1:26; 7:31; 5:14; 0:59; 3:01; 1:16
 

“Közel sem 100%-os a bokám” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Még mindig én…

    A Hegyisport beszámoló után eléggé gyengének tűnik a 17-18 “boka” szó említés. Lassan el is nevezhetnéd, megszemélyesíthetnéd 🙂
    Edit még nem féltékeny???

    Na egyél sok spenótot, és fussál nagyon sok dagonyát!

  2. A térkép- illetve kivágatkészítők miért nem nevezik el a térképet?? Elrakod az archívumba, és utána azt se tudod melyik terepről van szó… Pedig lett volna egy névnek hely a térképen! (Ha más nem: Vérteskozma)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.