Nagyon lassú huszas

Tibi lemondta a mai futást, így ma megint egyedül futás várt rá, ráadásul egész nap monoton esett az eső. Szerencsére hazafelé a Vértes közepéig kitisztult, így legalább az esőt megúsztam. Az óraátállítást már baromira várom, mert akkor simán világosban fogok tudni ilyenkor edzeni egyet hazafele valamelyik terepen.
Így végül már sötét volt, mikor elindultam a tervezett 20km-re és nagyon nem esett jól a futás. Azt előre elhatároztam, hogy nem fogok sietni, mert holnap valami könnyű résztávot szeretnék csinálni, de ehhez képest is csak lassan futottam. A nagyvölgy igen sáros volt és ráadásul a favágók fél év alatt sem voltak képesek eltakarítani amit az útra döntöttek. Az egyik ilyen ág átugrása közben a bokám kiment egy kicsit. Éreztem, hogy nincs komolyabb baj, így mentem tovább, de innentől érzékeny volt a bokám. A fölfelé 11:33 és 20:09 lett, majd elkanyarodtam balra a Gerecse 50 útvonalán. Ha már egyszer van az a hülye szabály, hogy tilos az erdőbe menni, akkor legalább a turistautakról nem megyek le. A dózerútra kiérve mentem tovább és majdnem a Vértesszöllősre lefelé vezető út elágazásáig mentem, majd itt kerek 1 óránál fordultam. Visszafele tovább esett a tempóm és a pulzusom és alig alig ment 130 fölé. Léptem megint egy rosszat, de nem ment ki a bokám, csak épp belenyilallt egy pillanatra a fájdalom.
Szép lassan visszakocogtam a csemetéskertig, majd a megszokott úton haza és csodálkozva néztem, hogy 120 körüli, sőt a lépcsőn lefelé 120 alatti pulzussal is tudok futni. Persze a tempó iszonyat lassú volt, de még ez sem esett jól.
Letudtam a mai edzést és ennyi épp elég. Néha belefér egy ilyen "nem szeretem" edzés, de remélem nem lesz túl sűrűn ilyen.
 
Átlag pulzus: 134
Megnyugvási: 48 (137/89)
 
Összesen 20km, 460 szint, 116:46

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.