2 x 2km váltakozó

Sajnos jó későn értem haza és Tibi is lemondta a futást, így nagyon nem volt kedvem elindulni. Fáradt voltam, éhes és úgy éreztem megint motivációs gondjaim vannak. Komolyan felmerült bennem, hogy ki kellene hagyni a futást, de végül csak elindultam.
Az ipari-park fel mentem és már az edzés elején éreztem, hogy nagyon jólesik a futás. Kellemes időben, végre kevesebb ruhában futhattam és vittek a lábaim. A térdem az első 3km-ben nem is éreztem, de utána se volt vészes. Be is terveztem az edzés változatosabbá tételéhez 2×2000 méter váltakozót (200/100), amit meg is csináltam. Mivel idő alapján csináltam, így mindkettő 7:40 lett (40mp-es gyors és 30mp-es lassú szakaszok). Az átlag pulzus pedig 152, illetve 150 lett. A Környe-Tata útnál fordultam, amihez most először futottam ki teljesen, majd ugyanott mentem vissza. A második váltakozó pulzusa talán azért lett kicsit alacsonyabb, mert lefelével kezdődött, de igazából nem számított, mert mindvégig próbáltam lazán nyomni. Nem kellett erőltetni, mert a 200 méterek alatt még nem volt mitől kifulladni és az ismétlésszám sem volt sok, így teljesült a tervem, miszerint könnyed, felrázó váltakozót csinálok.
A térdem a gyors szakaszok elején kicsit zavart, de összességében egész jó volt.
Nem gondoltam volna, de végig élveztem az edzést és nagyon jólesett. Jó állapotban érzem magam és ezt támasztja alá a pulzusom is, ami meglepően alacsony volt és a megnyugvási pulzus is remek.
 
Max. pulzus: 163
Átlag pulzus: 139
Megnyugvási: 56 (138/82)
 
Összesen 15km, 60 szint, 67:39

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.