2×3000 méter már valóban résztávként

Délután újra Baluval és Tibivel indultunk edzeni. A terv 2×3000 méter volt, de nem pályán hanem csak úgy aszfalton. Az Ipari-park felé futottunk, hogy ne a hullámos és nagyobb forgalmú Síkvölgyi úton kelljen tolni. Odafelé bő 4km bemelegítés után már az emelkedő tetején kezdtük az első 3km-t és Tibi rögtön kezdte mondani a kiliátlagokat, ami 3:45-ről indult, majd többnyire 3:30-al kezdődött. Már jó egy kili után elkezdtem érezni, hogy az ebéd nem szívódott fel teljesen, ráadásul a polár órám jeladója is zavart kicsit, amibe végre ma vettem elemet. Egy gyors fordulót be kellett iktatni az út végén, majd innen még 1km volt hátra. Végül 11:05-el fejeztük be a 3000 métert és átlag pulzusom 169 volt.
Pihentünk 2,5 percet a két résztáv között és a másodikban aztán már nem én vezettem. Balu ment előre, majd kb. a felétől futottunk egymás mellett. Az elején még egy lejtő is könnyítette a futást, de Tibi nem csak itt mondott 3:30 alatti tempót. Alapvetően jól végig tudtuk tartani a 3:30 körüli ezreket és végül 10:41-el fejeztük be a második 3000 métert. Nekem az átlag pulzusom 167 volt ekkor amit kezdek kételkedve fogadni, mert nem esett jobban a második 3000, mint az első és a tempó is nagyobb volt.
Levezetésképp Kertvároson át futottunk vissza igen kellemes tempóban.
A Polár óráinkkal viszont nem vagyok kibékülve. Nekem az új elem ellenére ma mutatott többször 200 feletti pulzust, volt mikor percekig és a gyors szakaszok alatt is fura az átlagpulzus, pedig amúgy amikor rápillantottam reális képet mutatott.
Tibi órája meg hiába mutatott szinte végig 3:40-en belüli tempót az első ezerben mégis 3:41-es átlagtempóval fejeztük be a 3000 métert.
Mindegy. Nem ettől leeszünk jobbak, vagy rosszabbak. Ha pontosan akarunk mérni, akkor meg úgyis pályára kell menni, de azért kicsit bosszantó.
Az viszont örömteli, hogy egész jól ment a futás és egy nem várt keménységű edzést hoztunk össze.
Este megint végigcsináltam a bokatornát és nyújtottam egy sort, úgyhogy most jól érzem magam. Túlságosan az sem zavar, hogy a mérleg ma napközben 79,5kg-t mutatott és edzés után is alig ment 77 alá. Van mit leadnom, pedig lassan 2 hete figyelem mit és mikor eszem.
 
Max. pulzus: 175
 
Összesen 16km, 80 szint, 71:13

“2×3000 méter már valóban résztávként” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.