Szolnok – ROB helyszínek felmérése

Mivel Cegléden dolgoztam ma, így Fecóval megbeszéltük, hogy leugrom Szolnokra edzeni egyet és egyben bejárjuk az idei ROB lehetséges terepeit.
Szerencsére korán végeztem és rettentő jó idő fogadott mikor kiléptem az utcára. Az autó hőmérője 15 fokot mutatott, szépen sütött a nap és ettől baromi jó kedvem lett.
Fecóéktól aztán már nem esett olyan jól elindulni, mert a futás elején a térdemet elég rendesen éreztem, aztán a Zagyva gátján kicsit dagasztottuk a sarat és valamiért a futás sem ment jól. Felmértük az új parkerdőt, majd pár lakótelepet, majd a Tiszaliget és a belváros következett. Nekem egész a Tiszaligetig nem nagyon tetszett amit láttam, mert elég egyszerűnek és sablonosnak találtam mindent, de aztán a Tisza környéke már jobban bejött. A Tiszaligetben és a belvárosban már el tudok képzelni egy rövidtávú bajnokságot, sőt ez utóbbi még pár igen trükkös pontra is lehetőséget nyújt. Van pár kapualj, belső udvar, ami megtréfálhatja az embereket, de természetesen akárhol is rendezik a ROB-ot a városban az mindenképpen nagy rohanás lesz. Külön érdekes volt, hogy ezeket a trükkös részeket Fecó sem ismerte és volt amelyikbe csak azért néztünk be, mert nekem szemetszúrt. Azért a térképet elnézve lehet a belvárosra nagyobb figyelmet lehetett volna szentelni. Talán ha megint a környéken járok akkor érdemes lenne ide még visszajönni.
Végül már nagyon nem bántam, hogy visszafutottunk Fecóékhoz, mert épp elég volt ennyi futás mára. Nem tudom mi van velem, de nem érzem magam fáradtnak és mégis elég nehezen megy a futás.
Azthiszem nem halogathatom a pihenőt és nem fogom kihúzni a síelésig erős edzésekkel ezt a hetet, így holnaptól pihenek, lazára veszem ezt a hetet.
Azért a mai futás még így is király volt. Szép időben, új helyen Fecóval futottunk 17,5km-t és persze a ROB lehetséges helyszíneit is felmértük. Nem tudom, hogy melyik részekre esik a rendezők választása, de ha jól kitalálják a dolgokat akkor lehet itt rendezni egy korábbi évek rövidtávú bajnokságához hasonló színvonalú versenyt, már ami a pályákat illeti. A körítés meg tereptől nagyjából független.
Remélem jó verseny lesz itt ősszel, de az világos, hogy sebesség nélkül itt se lehet majd nyerni.
 
Összesen 17km, 82:49

Térkép

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.