Nem épp így tervezett, de egész jó hét

Hétfő: 12km, 340 szint, 63:59

Kedd: 14km, 300 szint, 72:55
Szerda: 13km, 62:16
Csütörtök: 11km, 60:17
Péntek: 19km, 102:39
Szombat: 10km, 260 szint, 57:12
Vasárnap: 19km, 100 szint, 84:07
 
Összesen 98km, 1000 szint, 8 óra 23 perc 25 másodperc
 
Nem épp így terveztem az alapozás első hetét. A kedd úgy tűnt komolyabb törést okoz az alapozásomban, de szerencsére fejben sikerült túltennem magam az eseten. Bár a tervezett 100km nem lett meg, de ez csak a keddi edzésen múlt és nem is számít az a pár kili.
Kezdésnek egy ilyen hét pont elég volt, főleg azért, mert különösebben nem érzem úgy, hogy komoly terhelést jelentett volna. Ezen felül csinálom rendesen a bokatornát. Az elmúlt 2 hétben talán ha 2 napot hagytam ki összesen.
Most tehát megint pozitívan tekintek előre, de azt is tudom, hogy nehéz lesz. Ez a hét arra jó volt, hogy újfent bebizonyította, hogy bármi van menni kell előre. Jön is egy remélem ezúttal tényleg 100km fölötti hét.

“Nem épp így tervezett, de egész jó hét” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Zoli,
    nem kellene egy hónap pihenőt tartanod neked is…? a bokád sem jött még teljeen rendbe, fáradt is vagy… nekem egy kissé türelmetlenségnek tűnik, hogy máris belevágsz az alapozásba… nem fog visszafelé elsülni az alapozás túl kora megkezdése…?
    Szabolcs

  2. Két hetet gyakorlatilag teljesen kihagytam. Ennél többet nem kellene, mert az már túl nagy kihagyást és ezzel együtt visszaesést jelentene.
    Most is érzem, hogy ez a két hét visszavetett.

    Gyakorlatilag nem csináltam mást, csak elcsúsztattam a pihenőidőszakot korábbra.

  3. Csatlakozok Szabolcshoz. Én a helyedben (ilyen bokával, úgy hogy többnyire csak sötétben tudsz futni és hogy egy célnak kitűzhető esemény legkorábban áprilisban lesz) biztos hogy a hétköznapokat úszással, tornatermi edzéssel (neked is ajánlom a BME-st), esetleg bicajozással, stb. tölteném, nemcsak novemberben, de még decemberben is.

  4. Hétfőnként nem kell felmennem Pestre, így a tornatermi kilőve.
    Úszni utálok, biciklim nincs és különben is hideg van hozzá.

    Ezek után választhatok a teljes passzivitás (és a 80 kiló) és a futás között.
    Én a futást választom. Amennyire lehet próbálok olyanokat futni, amik kínélik, erősítik a bokám.
    Pár edzés azért lesz, ami valóban nem kímélő, de akkor majd leragasztom.

    Amúgy meg pokoli lenne úgy elkezdeni ünnepek környékén edzeni, hogy mindenki aki edzőtársként szóbajöhet sokkal jobb állapotban van. Szenvednék egész januárban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.