NATO futás – 8,2km – 27:32

Újra céges váltóval indultam utcai futóversenyen. Ezúttal a NATO partnerségi futófesztivál első, 8,2km-es szakaszát futottam, hogy aztán egy 7,3 és egy 4,5km-s szakasszal a többiek tudják le a 20km-es táv többi részét.
A Városmajor sarkából indult a verseny és én megint alaposan bemelegítettem, ami annak is volt köszönhető, hogy több, mint 10 percet csúszott a rajt. Összesen olyan 5km lehetett a bemelegítés, amiben volt jópár repülő is.

NATO futás - Térkép

A rajt után igyekeztem nem elfutni magamat és ez azthiszem sikerült is. Egy 9 fős boly pillanatok alatt eltávolodott tőlünk, igen kemény iramban én pedig a második boly végére helyezkedtem. Tulajdonképpen négyen mentünk együtt, no meg pár Bosnyák srác, akik inkább voltak lelkesek, mint profik. Ők már 2km környékén kezdtek lemaradozni, így a 4 fős bolyban nyomtam tovább. A Vár megkerülése és a budai oldal még alapvetően jól esett. Figyeltem a pulzusom, ami 178-179 körül mozgott. A Lánchídon aztán már éreztem, hogy lehet egy árnyalatnyival keményebb a tempó, mint amit elbírok. Egy darabig még mentem a boly végén, majd szép lassan elkezdtem lemaradozni. A távolság nem nagyon nőtt, sőt folyamatosan láttam az élboly végén futó Avar Andrist is, így azért éreztem, hogy magamhoz képest nem haladok rosszul.
Közeledett az 5km-es tábla és én olyan 10 méterrel voltam az előttem futó mögött. Meglepetésemre 15:59-nél haladtam el 5km-nél, ami azért egyértelművé teszi, hogy nem volt jól kimérve ez a szakasz.
Fura volt a vége, mert nem tudtam szétfutni magam. Olyan volt, mintha 95%-on lekorlátozott volna a testem és addig viszonylag simán megy a futás, de afölé nem tudok menni.
A végén még láttam szemben elfutni az élmezőnyt és olyan 2 perccel utánuk én is váltottam 27:32-es idővel a 13. helyen.
Levezetésképp átkocogtam a városligeti célba a Műjégpályához, ami szűk 4km lehetett.
A célban még beszéltem pár atlétával. Szerintük a 8,2km-es táv pontos volt, amit én is elképzelhetőnek tartok, de azt azért kétlem, hogy valóban csak 200 méterrel lett volna korábban az 5km-es tábla.
Az mindenesetre igen pozitív, ha a 8,2km-en valóban 3:21-es tempót tudtam futni, ez ugyanis azt jelentené, hogy az Ablon futáson nyomott 5km-es eredményemnél is jobban haladtam. Ez már csak azért is örvendetes, mert nem voltam valami friss a héten és tegnap is közel 90 percet futottam homokon, szóval nem készültem éppen rá erre a versenyre.
Ez egyébként mind látszik is a pulzusomon, mert számottevően alacsonyabb volt most, mint 3 hete az Ablon Business Run-on. Az akkori 186-os max. pulzus most tuti nem ment volna. Igaz nem is haltam meg annyira, mint akkor.
A NATO futás amúgy nekem tetszett több apró hibája ellenére is. Csúszott a rajt, kicsit döcögős volt a jelentkezés, nem volt pontos a kilométerjelzés, állítólag a váltóhelyeken sem tudták nagyon informálni a futókat, de ettől még a lényeg rendben volt. Szép időben, a város szebb részein futhattunk kedvező áron.
Volt egy csomó külföldi, mivel igen sok katonai csapat eljött a honvédség által támogatott versenyre. Közülük elsősorban a Lengyelek voltak durvák, akik egyéniben nyomták a 20km-t, méghozzá az eleje alapján igen közel a 3 perces tempóhoz.
 
Összesen 17km, 72:32
 
Max. pulzus: 181
Átlag pulzus: 176
 

“NATO futás – 8,2km – 27:32” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Fogadjunk, pasi vagy.
    Én nő létemre egyéniben futottam le a 20 km-t 1:43:50 alatt értem célba. Nos, ehhez mit szólsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.