Résztáv salakon, esőben

A terv a mai napra 10×300 méter volt nem megszakadós tempóban, de azért nem is könnyen. Mivel senki nem akart semmi hasonlót futni a mai napon, így egyedül indultam el futni késő délután Lőrincről. A Gerely pályán terveztem edzeni, ezért a repülőtér felé kezdtem a bemelegítést. Mikor elindultam még épphogy csak szemerkélt, de pár km után elég rendesen esni kezdett. A pályára már csurom vizesen értem 6km után, de azért elkezdtem az edzés lényegi részét. Először futottam egy kört, ami alatt behúztam a vonalakat a pályán és futottam 3 repülőt is.
A vonalakat úgy tűnik nem pont jól húztam be, mert biztos, hogy hosszabb lett a táv, mint 300 méter. Az idők a következők:
 
58,4
57,6
56,8
56,7
56,7
56,0
56,2
56,1
56,3
55,1
 
A második felében a kanyar már nagyon csúszott. Nemegyszer megcsúsztam, így a végén már volt, hogy néhol nem a legbelső íven futottam. Mondjuk eleve nem lehet rendesen futni ezen a pályán, mert méteres gaz van helyenként az atlétikai pálya pereménél és a talaja is inkább föld, mint salak. Ki is van írva, hogy a sporttelepet és annak felszerelését mindenki csak saját felelősségre használhatja. Kb. ez az egyetlen új dolog itt az elmúlt 10 évben.
Levezetésképp hazafutottam, ami 2km volt.
Örülök, hogy még a vacak idő ellenére is megcsináltam az eltervezett edzésmunkát. Most már csak könnyű futások vannak a rövidtávú OB-ig. Ott aztán szeretnék természetesen döntőt futni és ott a cél a bajnoki pontszerzés, tehát az első 8 közé kerülés. Lehet, hogy most ez kicsit merész cél, de tavaly 5. voltam és lassabb most sem nagyon vagyok, mint akkor.
 
Összesen 12km, 62:25
 
Max. pulzus: 174
Átlag pulzus: 143
Megnyugvási: 35 (144/109)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.