Kemény váltakozó futás melegben

Délután 6-kor találkoztunk Szilágyi Tibivel a Plus áruháznál a Dózsakert sarkában, majd onnan futottuk együtt az edzést.
Már a 4km bemelegítés se esett túlságosan jól a maga 4:35-4:40-es tempójával és előre féltem a 8km 100m/100m váltakozótól. A bemelegítés 22:19 lett 149-es átlagpulzussal, de majd megdöglöttem a melegtől, pedig még a bozótnadrágról is lemondtam és kisgatyában toltam, persze Neogranormon réteggel a lábamon a kidörzsölés ellen.
Tibi azt mondta, hogy 3:30 belül gyorsakat és alig 4:30-nál gyengébb lassúakat tervez a váltakozóra és a fordulóban megállunk pár percre piheni egy kicsit. Ez a tempó végül össze is jött, egész pontosan, a távokat pedig Tibi nézte a Polár óráján, így nem volt mese, mindig időben kezdődött a gyors szakasz.
Elég szenvedős volt az odafele, de mondjuk elég rendesen hullámzik az út a Rugógyár felé és összességében az odafele emelkedik is. Azért a 4km, azaz 20 gyors és lassú szakasz 16:46 alatt lement, ami nem olyan rossz és az átlagpulzusom 175 volt ez alatt. Elég kemény, ki is voltam rendesen.
Olyan 3 perc pihenő után indultunk vissza, de meglepő módon sokkal jobban esett ez a rész, mint az odafele, valószínűleg a sok lejtő miatt. A 4km 15:58 lett, ami már 4 percen belüli átlag. A gyorsak itt már néha 3:20-on belüli tempóval mentek, de az odafelében is megvolt 3:30-on belül.
A visszafelében nem is lett olyan magas az átlagpulzus, de azért a 171 sem olyan gyenge.
A levezetés aztán kicsit se esett jól és az órám is mutatott hülyeségeket, leginkább 170, 180 körüli pulzust. Kezd idegesíteni, hogy az edzés végén néha hülyeségeket mér. Mondjuk most iszonyatosan kivoltam, így szinte még igaz is lehetne, de utánamértem kézzel és szerencsére nem akart ennyire kiugrani a szívem. Viszont kicsiben sikerült produkálnom a pár évvel ezelőtti Pilis-Vörös-Vár teljesítménytúrán elért állapotot. Most ugyan nem értem el a dehidratáció állapotát, mint akkor Bogos Tomi és Viktorino társaságában, de az érzés hasonló volt.
Az edzés bő 17km lett, ami több, mint a terv és keményebb is lett, így azthiszem a holnapi edzést könnyebbre veszem. Már csak azért is, mert Budapestre megyek dolgozni, így ha sikerül időben végezni, akkor a többiekkel egy térképes edzést csinálok a Zuppán, ha viszont nem, akkor Lőrincre megyek haza és csak egy könnyűt futok és a kemény edzés átteszem csütörtökre.
 
Összesen 17km, 100 szint, 75:37
 
Max. pulzus: 181
Átlag pulzus: 161

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.