Hatalmas új rekord a fölfelében

Ma jöttünk haza Csehországból és hazafele megálltunk Telc-ben, megnéztük a városkát és csináltunk pár fotót is, amelyek itt lesznek elérhetőek: http://telc.blog.hu/
Áthaladtunk azon a részen, ahol a rossz emlékű tavalyi Cseh középtávú OB volt és magával ragadott az erdő. Hihetetlenül szépek ezek a fenyvesek, kedvem támad futni bennük.
Azthiszem ha nem is válogatott szervezésben és nem is minden második hétvégén, de saját kedvtelésemre fogok jönni valamikor Csehbe versenyezni.
Miután hazaértünk Gerivel elindultunk futni és a 3 nap kihagyás azért éreztette hatását. Nem éreztem valami remek állapotban magam, de volt kedvem futni még a fülledt idő ellenére is. A szokásos 10km-es kört futottuk és az emelkedőn én mentem előre. Az út eleve csúszott, de erre még rátett egy keveset az eleredő eső is. Egész jó tempóban tudtam felfelé menni és még Geri is lemaradt kicsit. 8:41 lett a fölfele (163-as átlagpulzus), ami hatalmas új rekord. Ez nagyon meglep, mert az eddigi 9:15-öt március közepén igen jó állapotban futottam, most pedig 3 nap kihagyás után egy igen gyenge hónap végén sikerült ilyet futnom és nem is éreztem magszakadósnak a futást. Úgy tűnik a kihagyás után mindig jobban megy, mert az előző rekordot is egy nap szünet után futottam.
Ha még azt is beleszámítjuk, hogy most a talaj közel sem volt ideális a sár miatt, akkor szinte hihetetlennek tűnik ez a jó fél perces javulás.
Közben nem gondoltam volna, hogy ez különösebben jó idő lesz.
Innen visszacsúszkáltunk a Turul felé és egész jókedvűen telt el a mai futás hátralévő része. Ma szedtem be az utolsó szem antibiotikumot is, szóval mostantól jön a komoly felkészülés időszaka. Már csak 2 hét van a Középtávú – Váltó OB-ig, addig aligha tudok csodát csinálni, de mostantól már nincs lazsálás és végre talán jobban is fog menni a futás az antibiotikumok nélkül.
160-as pulzus fölött 8:57-et töltöttem, ami azért mutatja, hogy a fölfelét leszámítva nem volt különösebben kemény edzés.
 
Összesen 10km, 220 szint, 52:03
 
Max. pulzus: 176
Átlag pulzus: 143
Megnyugvási: 31 (141/110)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.