Hegyisport Kupa Várgesztes – 2. hely

Úgy gondoltam, hogy edzésnek tökéletes lesz ezen a hétvégén a Hegyisport Kupa és Semmelweis Ev. Várgesztesen. Kár lett volna kihagyni egy ilyen közeli versenyt, így beneveztünk.
A rajtba viszonylag korán elindultam, mert úgy gondoltam majd jól bemelegítek, de ez végül nem lett csak olyan 2,5km, ellenben volt benne vagy 150 méter szint. Túl meredek volt a hely a melegítéshez és kedvem se volt nagyon. Még mindig érzem a hasamat és kicsit se lett jobb tegnap óta. Fölfele mindenesetre nem zavar sok vizet, de ahol lehetne pörögni, vagy épp lefele rohanni, ott egész kellemetlen.
Nem foglalkoztam sokat a versennyel, de azért Gyalog Zolit mindenképpen szerettem volna utolérni, hisz az idén eddig mindig megvert, ami kicsit bosszant. Egész jó mezőny gyűlt össze mára, de egyedül Lenkei Zsolti tűnt előzetesen túl nagy falatnak, illetve a külföldiekről nem tudtam semmit. Úgy gondoltam, hogy azért most végre kellene futni egy épkézlábat és ennek megfelelően Zsoltit szerettem volna minimum megközelíteni, a többieket pedig megverni. A bokámmal most már nem szerettem volna törődni, hisz a HOB már csak egy hét, így már nincs hova óvatoskodni és amúgyis leteszteltem az elmúlt két hétben.
Hegyisport Kupa - Várgesztes - térkép 

Rögtön egy kis hibával kezdtem az egyesre, mert bizonytalan voltam és megtorpantam a pont előtt. (hiba: 0:10)
A kettes szép kis útvonalválasztás volt, de szerintem sikerült jól választanom, mert Lenkei Zsolti is csak 21 másodpercet adott. A hármas teljesen rendben jött, majd a négyesre volt annyi hibám, hogy túl korán bevágtam az oldalba és így sokat szintezhettem. (hiba: 0:20)
Az ötösre elgondolkoztam, hogy nem lenne-e érdemes balról kerülni és az ösvényen felfutni, de aztán nekiestem a hegynek egyenesen. Nem akartam átbukdácsolni az összes völgyön és a bozótos is átvágni, így inkább balról kerültem a hatosra. A 7-es simán jött, de a 8-as előtt megtorpantam kicsit még fent a hegy tetején a rét fölött. (hiba: 0:10)
A kilencesre menet túlságosan tartani akartam a szintet, így megint túl sokat oldalaztam és a pontot gyakorlatilag felülről fogtam. (hiba: 0:30)
A tizesre nekem az tiszta volt, hogy jobbra kell kezdeni és leginkább csak azon gondolkoztam, hogy melyik völgyön fussak fel a hegytetőre. Lehetett volna még tovább menni a völgyön és csak ott felvágni, ahol már jobbra kanyarodik a völgy és az út, de nem akartam terepen fölfelé menni és tulajdonképpen ezért zártam ki a bal oldali kisvölgyet is, hisz az az ösvény nem túlságosan jól futható. Részidők alapján nem mentem rosszfelé, de lehet, hogy azért pár 10 másodpercet lehetett volna spórolni másik útvonalon.
Kicsit rosszfelé mentem ki a pontról, ezért aztán nem a laposban mentem a tizenegyesre, hanem a völgyek tetejénél. (hiba: 0:20) A frissítőre nem hibáztam semmit, de a következőre lehetett volna kicsit magasabban menni. Úgy a völgyek is laposabbak lettek volna és az aljnövényzet is kevésbé zavart volna, ráadásul a pont alá értem ki és ugyan tudtam, hogy jó helyen vagyok, de kicsit bizonytalanul mentem rá a pontra, mert el volt dugva egy fa mögé. Ez utóbbi nem számított sokat, de azért nem robbantam rá a pontra. (hiba: 0:20)
A 14-es egyértelmű volt és már a 15-ön gondolkoztam közben. Végül azért döntöttem a bal oldali útvonal mellett, mert így a pontfogás jobbnak tűnt. Részidők alapján látszik, hogy a völgyön kellett volna lefutni, mert az lett volna a jó útvonal. Itt mondjuk megint egész kellemetlen volt a hasamban az az apró fájdalom, vagy izomláz, vagy mittudoménmi, így a sebességem sem volt az igazi. (hiba: 0:30)
Innentől a 18-ig minden jól jött, bár úgy tűnik fáradtam, mert a részidőim nem valami jók. A 19-es fölé csúsztam és bár egyből kapcsoltam, de azért volt benne egy kis kerülő és ha kevésbé tartottam volna a szintet akkor gyorsabb is lettem volna. (hiba: 0:20)
A gyűjtő pontra nem vitt szalag, ami kicsit elbizonytalanított a dombtetőn a pont előtt, így még itt is maradt pár másodperc a pályában. (hiba: 0:20)
Úgy éreztem technikailag jól megoldottam a mai napot és szinte semmit nem hibáztam, de megint sok apró hibám volt és egy útvonalválsztást is elrontottam, így összesen 3:00 hibát hoztam össze. Ez még mindig egész jó, de azért lehetne még faragni belőle, ráadásul a futás se ment igazán jól. Jó erőben vagyok, ami azért abból látszik, hogy nekimentem minden hegynek és nem is kaptam olyan rettentő sokat, de ahol fel kellett volna pörögnöm, ott nem igazán tudtam, talán a hasam miatt is. Egyre jobban idegesít, hogy nem múlik el ez a kellemetlen érzés, amit csak terhelésre érzek. Nem tudom, hogy csak izomláz-e, vagy meghúztam a hasfalamban valamit, vagy esetleg valami betegség lehet, de remélem a HOB-ra elmúlik, mert folyamatosan zavar és pont a pörgősebb részeken fog vissza.
A második hely reális, de a hátrány az nagyon sok Lenkei Zsoltihoz képest és a többieket is illett volna kicsit jobban megverni.
Azért annak örülök, hogy megint minden gond nélkül tudtam 90 percig küzdeni és a bokámat is csak a legnagyobb lefelékben féltettem.
 

1 82:14 Lenkei Zsolt TTE Tipo Tájfutó és Környezetvédő
2 91:31 Harkányi Zoltán MEA Miskolci Egyetemi Atlétikai és
3 91:35 Mertanen Simo XLAP Lappeen Riento
4 91:46 Kiffer Gyula ARA Alba Regia Atlétikai Klub
5 96:13 Töreky Ákos BEA Budapesti Egyetemi Atlétikai C
6 96:51 Molnár Tibor ARA Alba Regia Atlétikai Klub
7 99:44 Szieberth Péter PVM Pécsi Vörös Meteor SK
8 104:28 Turkka Tuukka XLAP Lappeen Riento
9 104:48 Lenkei Ákos HSP Hidegkúti Spartacus Sport és K
10 110:03 Marton János HSP Hidegkúti Spartacus Sport és K
11 120:22 Torniainen Ilkka XLAP Lappeen Riento
12 127:00 Gyimesi Zoltán TTE Tipo Tájfutó és Környezetvédő

hiba Ágoston Zoltán ARA Alba Regia Atlétikai Klub
hiba Gyalog Zoltán SPA Tabáni Spartacus Sport és Körn
hiba Morandini Viktor SPA Tabáni Spartacus Sport és Körn

 
Összesen 17km, 750 szint, 110:00
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.