Esti átmozgatás

Ma reggel 73,1kg-t mutatott a mérleg, ami fél kilóval több, mint a tegnapi rekord.
Késő este mentem ki megint futni, de az eredetileg tervezett 10-12km helyett csak 6 kilométert akartam menni, mert elkezdtem azon aggódni, hogy holnap 36km vár rám. A megszokott 6km-es kört kezdtem el futni a Péter-halmi erdőben, de már a fordulóhoz közeledve kezdett megjönni a kedvem a kiegészítéséhez, így a 8km-es körre váltottam. Egyre jobban ment a futás és egyre inkább a holnapi napon agyaltam. Azért akárhogy is nézem ez a 36km durva lesz. Ilyen hosszút nem sokszor futottam életemben. Talán, ha háromszor. A maraton mondjuk 42 volt, plusz a bemelegítés, de az aszfalt volt és sík. A Vértesbe és a Börzsönybe futottam kétszer terepen legalább ennyit, persze mindkettőt Skulóval, de azokkal nem volt gond. A sokszor futott 32-33km-nél többet ezeken felül nem nagyon futottam, szóval a holnapi akár életem legkeményebb futása is lehet, hisz ezen a körön 2:57 a rekord. Nem hiszem, hogy ezt most fenyegetnénk, de azért úgy 3:30 körül jó lenne beérni. Azon felül már nagyon extrém hosszú egy futás és az már nem is biztos, hogy menne. Persze holnap nincs semmi cél meghatározva az időt illetően, így ha minden gond nélkül lefutom a kört, akkor már elégedett leszek függetlenül attól, hogy mennyit megyek. A sérülés óta csak két igazán hosszúnak nevezhető futásom volt, de mind a Szomódi, mind a múlt heti jól sikerült, így remélhetőleg nem lesz gond. Kicsit gyorsan lépdelek előre a hosszú futásokban és ehhez nem biztos, hogy már megvan a kellő alapom.
Ezekben a gondolatokban eléggé elmerültem futás közben így nagyon gyorsan repült az idő és jól is ment a futás. Nagyon jól éreztem magam és már-már kezdtem azon gondolkodni, hogy merre lehetne még beiktatni pár kilit, de aztán erről inkább letettem és hazafutottam. Így a szokásos 8km-es körömet csináltam meg, ami most kifejezetten felüdítő volt. Kis ösvényeken sötétben rohangálni most nagyon jó dolognak tűnt. Sokkal érdekesebb volt, mint a Gerecsében futni. Ha nem lennének a vadászok, akkor biztos ott is az úttalan utakon rohangálnék és jobban élvezném a futásokat, de nincs kedvem hetente többször a vadászokkal veszekedni.
A fogyókúrámat is félretettem kicsit, mert életveszélyes lenne nem vacsorázni egy ilyen teljesítménytúra futás előtt.
Kíváncsi leszek a holnapi futásra, mert egyrészt elég vakmerő dolog bevállalni a teljesítését is, másrészt viszont annyira jól érzem magam, hogy úgy érzem még tolni is tudnám.
 
Összesen 8km, 38:44
 
Max. pulzus: 147
Átlag pulzus: 139
Megnyugvási: 57 (141/84)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.