Fenyőgyöngyéről Gyurikával

Úgy tűnik, hogy sokat számít, hogy az ember előző nap mikor fut, mert most, hogy tegnap délután edzettünk egyből sokkal könnyebb voltam. Bár a 73,9kg még mindig több, mint az eddig mért minimum, de ezen nem izgatom magamat.
A keddi nap sose tudunk Gerivel edzeni, így próbáltam mást kitalálni és még tegnap megbeszéltem Novai Gyurikával, hogy ma együtt fogunk futni valami hosszabbat Fenyőgyöngyétől.
Hármashatár-hegy térkép
Kis kapkodás után sikerült is felérni, majd rövidesen el is indultunk felfelé az aszfalton, majd a turistaútra letérve mentünk a szintútig. Ezen aztán végig kellemes tempóban haladtunk a Hármashatár-hegy oldalában. Gyurika még előre leszögezte, hogy nem lesz a mai egy nagy rohanás, ami ellen nem is lehetett volna kifogásom, mert a nagy tempót azt még nem bírom. Persze ez most nekem is tényleg könnyen ment és a beszélgetésen kívül egyedül a lábamra kellett kicsit figyelni. Egészen a szintút végéig elfutottunk, majd utána tettünk még egy kört a Csúcs-hegy terep közepében, ahol nem is tudom pontosan, hogy hol fordultunk. Innen a Virágos-nyeregig ugyanott mentünk vissza, majd a vitorlázó repülőtér fölötti domboldalban jöttünk vissza. Persze innen még egyenesen visszafutni rövid lett volna, így a vadaskert aljába is lefutottunk, majd számomra elég rejtélyes utakon futottunk fel a repülőtér végében lévő domb túloldalához.
Bármennyire is könnyű volt a futás sík része, a fölfele azért elég kemény volt és szerintem Gyurikának ez jobban megy még, mint nekem. Innen szerencsére már egész megfutható volt a fölfelé, majd a vége már kellemes lankás lefelé volt.
Nagyon élveztem ezt az edzést és ha lesz rá alkalom, akkor még párszor biztos fogok errefelé Gyurikáékkal futni. Legközelebb már talán Sinkó Jani is lesz és hármasban futhatjuk körbe a környéket.
Valahogy annak ellenére, hogy gyorsan elrepült az edzés mégis elég hosszúnak hatott. Lehet talán azért, mert rengeteg kanyar volt benne és így nem az maradt meg bennem, hogy elfutottunk az út végig, meg vissza.
Kellenek az ilyen hétközi hosszabb futások és ha nem egyedül kell csinálnom, akkor még élvezem is majd őket. A tempónkból sejthető volt, hogy nem lesz meg 100 perc alatt a kör, de a 108:38 nekem kicsit soknak tűnik. Úgy éreztem ennél azért gyorsabbak vagyunk kicsit, de Gyurika azt mondta, hogy ez a kör 20km, úgyhogy bőven kicsúsztunk az 5 perces ezrekből.
Sajnos a szintet nem tudta Gyurika megmondani, így én próbáltam gyorsan turistatérkép alapján megszámolni, de amit azon szintábrázolás címszóval művelnek, az kritikán aluli. Az 500 méter szint ennek megfelelően elég hasraütésszerű lett.
 
Összesen 20km, 500 szint, 108:38
 
Max. pulzus: 163
Átlag pulzus: 143
Megnyugvási: 25 (123/98)

Térkép

“Fenyőgyöngyéről Gyurikával” bejegyzéshez 6 hozzászólás

  1. off:
    mivel már volt szó a webes térképek előnyeiről, talán célszerűbb lenne mondjuk a google-ide vonatkozó térképét linkelni, ugyanis (már ha nem te rajzoltad ezt itt) a térkép, -mint sok minden más- általában jogvédett termék, így bárminemű másolása szigorúan tilos. 🙁
    nem vagyok érdekelt a térképbizniszben, de hátha hasznos ez az információ számodra.

  2. Google ide vonatkozó térképeinek van pár hátránya:

    1. nem áll mindenhol rendelkezésre a jobb felbontású műholdkép, ezzel pedig az edzéseim útvonalának berajzolását 90%-ban buknám.
    2. Ha tájfutó térképpel futok, akkor ahhoz képest a műholdkép szinte semmit nem ér. A nagyobb földutak se látszanak az erdőben, nemhogy az 1 méteres sziklák.
    3. Ha csak simán az erdőben futok, akkor sem tudnám igazán jól használni a jobb minőségű műholdképeket, mert ahol nem látni be a fák közé, ott max. megtippelni tudnám az útvonalat.

    Ezzel remélem rávilágítottam arra, hogy miért használom a hagyományos térképek szkennelt változatát.

    Ami a szerzői jogot illeti:
    – tudok róla, hogy minden ilyesmi jogvédett, de azzal is tisztában vagyok, hogy a saját felhasználás engedélyezett. Az, hogy ez történetesen kikerül az internetre kb. azonos a fájlmegosztók használatával. (jogszerűség határán van)
    – A tájfutó térképek készítőit többnyire személyesen ismerem. Nem hiszem, hogy fennakadnának ezen, de ha mégis, akkor tudják azt felém jelezni és nyilván leszedném az érintett térképeket.
    – Turista térképeknek olyan kis kivágatait teszem fel, hogy aki ezen fennakad az egy nagy szőrszálhasogató embreke.

    Összegezve: ha hasznoszerzés érdekében tenné fel valaki a szkennelt jogvédett tartalmat az tényleg elítélendő lenne, de véleményem szerint amit én csinálok azzal senkit nem károsítok meg, így marad minden az eddigiek szerint.

  3. Szia Zoli,
    én is erre szoktam edzeni kora reggelenként, ma is voltam, tegnap is, holnap, holnapután is megyek… én egy 10,2 kilométeres kört szoktam egyelőre futni 350 méter szinttel… felmászom a hármashatárhegyre, aztán lecsurgok a görgényi útra, aztán átmászom vissza a fenyőgyöngyéhez, ahonnal kocsival rohanok anyukámékhoz letusolni, majd be a munkahelyemre…
    a kutyák és gazdáig sajnos gyakran elég bosszantóak…
    szabolcs

  4. Szia!

    Ezek szerint meguntad Péter-halmot? Vagy csak már túl könnyű? 🙂
    Kutya így estefelé csak 1-2 helyen volt, de ezt idővel megszokja az ember.
    Sajnos én reggelente biztos nem fogok tudni edzeni, így marad a sötét és az este.

    Zoli

  5. nem untam meg, sőt… de a hegyi futásra úgy ki voltam éhezve, és síkon ugye képtelenség komolyan edzeni… és hát a kamaszkori hegyi futások kitörölhetetlenül benne élnek a tudatomban…
    kora reggel neked semmiképpen nem jó?
    de gondolom este sötétben egyedül azért nem merészkedsz ki a vadonba…

  6. Tatabányról indulva ez nem igazán menne nekem a reggeli futás, mert már így is eléggé kialvatlan vagyok. Ráadásul csak heti 1-2 nap jövök pestre.
    Ez amúgy is csak könnyű futásoknál jöhetne szóba, mert én kora reggel képtelen vagyok keményet edzeni.

    Este többnyire nem kell egyedül futnom, de ha nincs senki, akkor megyek egyedül is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.