Sokkal könnyebben, de alig lassabban

Elkezdődött az erős hét és én talán a tegnap esti sópótlás (ropizabálás) hatására, de újra jelentősen nehezebb voltam ma reggel: 74,9kg.
A pihenőhét úgy tűnik megtette hatását, mert nagyon jól éreztem magam és már a futás elején tudtam, hogy ma jól fog menni. Gerivel elkezdtük megvitatni, hogy hogyan is kellene edzeni a jövőben, mert mostanában eléggé összevissza edzettünk és ennek meg is lett a negatív hatása az elmúlt héten. Csak úgy repült az idő és jól ment a futás.
Gerecse - 14km-es körünk
Ahogy a hegy lábához értünk a ledes fejlámpám egyből jelezte, hogy az elemek kezdenek lemerülni, ugyanis villogott párat. No ezért ennek hiányában is rájöttem volna, hogy merülnek az elemek, mert olyan baromi kicsi volt a lámpa fénye, hogy az már szinte semmi sem ért Geri mellett futva. Ennek következtében aztán a nagyvölgyben elég lassan mentem és szerencsére Geri is szolidarított velem ezzel megvilágítva némileg előttem is a földet. A tempó most egyáltalán nem számított, de még így is egész jó idővel sikerült felérni a kerítésig, mert a 17:45 alig több, mint 1 perccel rosszabb, mint a múlt heti futás. Érzésre azért nagyságrendekkel könnyebb volt a mai futás és ezt mutatja a fölfelében mért 156-os átlagpulzus is.
Innentől aztán már végképp a beszélgetés dominált és meg is egyeztünk egy edzésterv vázlatban Gerivel, miszerint jövő héttől próbálunk a következők szerint edzeni:
 
Hétfő – Résztáv (18km)
Kedd – Közepes futás hegyen (20km)
Szerda – Könnyű futás és tornatermi edzés (10km)
Csütörtök – Váltakozó futás (20km)
Péntek – Könnyű futás (14km)
Szombat – Hosszú futás (28km)
Vasárnap – Könnyű futás (15km)
 
Ez ugyan csak egy vázlat és a távok is csak egy 125km-es "mintahétre" vonatkoznak, de azért próbáljuk majd legalább az edzések jellegében eszerint végezni a felkészülést az alapozás alatt.
 
Hihetetlen gyorsan elrepült ez a mai edzés és én nagyon jól éreztem magam végig, ráadásul alig lett lassabb a mostani edzés, mint az egy héttel ezelőtti, úgyhogy nincs velem semmi gond, a múlt hét második fele tényleg csak hullámvölgy volt.
 
Összesen 14km, 340 szint, 72:47
 
Max. pulzus: 166
Átlag pulzus: 139
Megnyugvási: 47 (127/80)

Térkép

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.