Résztáv a rekortán pályán

A tegnapi tornatermi edzés megtette hatását, mert gyenge izomláz alakult ki a combomban, vádlimban, hasamban és a kezemben! Azt, hogy a kezemben miért van izomláz nem tudom, mert semmit nem erősítettünk karra. A lábamban szerintem csak azért van izomláz, mert a gumikötéllel nyomtam egy erős 20-30 másodpercet, de összességében azért nem vészes az izomláz.
A mai napra résztávot beszéltünk meg Gerivel és mivel sajnos Ádám Peti nem tudott jönni, így kettesben vágtunk neki a futásnak. A Síkvölgyi temető felé indultunk és hátulról közelítettük mag az atlétikai pályát. Ez rögtön meg is volt 8km bemelegítés, ami nekem nem igazán esett jól, mert kicsit azért megviselt a tegnapi edzés és kedvem se nagyon volt futni. Csináltunk 4 repülőt, majd nekikezdtünk a résztávnak, ami most 3×2000 métert jelentett. Ebbe nem igazán gondoltam bele előtte, csak azt tudtam, hogy alapozás elején és szabadban hosszú résztáv kell.
Szóba került a 2x3000m is, de aztán Geri rábeszélt, hogy kétezreket fussunk.
Én olyan 4 perces tempót terveztem, mert nagyon nem esett jól eddig se a futás és lassan 3 hónapja nem futottam semmi gyorsat.
Geri beállt mögém, így az első kétezer elején én mentem elől 2 kört és nagyon jól is esett és a tempó is jobb volt, mint a tervezett, de aztán Geri előrement én meg egyre fáradtam. Kemény volt, akárcsak a második, de azért nem kellett megfeszülnöm. Persze a 3.-at már nem vállaltam be, inkább Gerivel elkezdtem együtt és mentem 400 métert, majd a 4. körére megint beállva mégegyszer 400 métert.
A kemény részek között lassú kocogás volt, eredetileg 400 méter, de a 400-ak előtt már kevesebbet mentem, hogy időben kezdeni tudjam.
 
2000m-ek:
7:35,5 (170/145)
7:47,0 (170/142)
 
400m-ek:
1:21,5 (173/129)
1:20,5 (171/107)
 
Hát a 400 méterek elég brutálisak lettek, mert Geri nagyon tolta. Alig bírtam ki és belegondolni is rossz, hogy Geri ebből 5-öt futott egyben. Neki a vége már 6:46 lett, ami igencsak jó decemberben az első résztáv alkalmával.
Azért az sokat számít, hogy félig meddig kivilágított rekortán pálya áll itt a rendelkezésünkre és csak mi vagyunk rajta. Persze lehet, hogy majd egyszer megkérdezik, hogy mit keresünk ott, de inkább örüljenek, hogy van valaki, aki egyáltalán használja.
 
Levezetés 23:55 lett és a végén már szinte csak csoszogtam. Eléggé elfáradtam a mai edzéstől, főleg, hogy összesen szűk 20km lett és ez látszik is a nagyon rossz megnyugvási pulzusomon.
Azért örülök, hogy ilyen keményet sikerült ma futni. Ez a sérülésem utáni eddig legkeményebb edzés.
 
Összesen 20km, 94:49.
 
Max. pulzus: 173
Átlag pulzus: 148
Megnyugvási: 24 (134/110)

“Résztáv a rekortán pályán” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Hallod! Írtam egy tök jó kommentet, de kitörölte, mert nem írtam mailcímet… Ekkora bénaságot! Akkor legalább írta volna ki, hogy kötelező kitölteni…
    Na erről ennyit…

  2. Ha már ilyen jó vagy hozzám, én is segítek neked.
    A gumikötél tönkreteszi az izületeidet, vigyázz, nemsokára nem tudsz írni!
    Egyébként egy jó gyógytornászra lenne szükséged, és miután ilyet nem ismersz,én ajánlhatok többet is….( Mata-Hari, és Gobbi Hilda már sajnos elhunytak)Itt van Anettka a viágűrből, aki már fenntről megfigyelte, amint a temető mellett elfutva, hátulról közelíted meg az atlétika pályát!!!!
    Van még Cini is, aki a mellbőség-változtatásban nagy szakértelemre tett szert a “távolléte “alatt. Egyébként ARANYKEZE VAN!!!!
    üdv:(még mindig) FALÁB

  3. Faláb!

    Ezt a “A gumikötél tönkreteszi az izületeidet” dolgot csak a bordásfalhoz kikötött futásra írtad, vagy úgy általában mindenre, aminek köze van gumikötélhez? Csak mert én meg bokát szoktam erősíteni vele. (megjegyzem eddig használ)

    Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.