Teliholdas futás a Gerecsében

Elmúlt az izomlázam és ma végre nem is kellett egyedül futnom, így nagyobb lelkesedéssel vártam a mai edzést és nem is kellett csalódnom. Geri jött át hozzánk és innen indultunk először a Turul lépcső irányába, de hamar meggondoltuk magunkat és a nagyvölgy felé kanyarodtunk. Én nem akartam nagyon arra menni, de ha már ott kell futni, akkor inkább a fölfelét vállalom be ott, mint a lefelét.
Geri ment többnyire elöl és a tempó is jobb volt, mint tegnap, ennek következtében az aszfalt út végétől a fenti kerítésig javultam 2 teljes percet. Igaz a mostani 18:18-as időnél is lehet jóval jobbat futni itt, de ez már kezd elfogadható lenni, főleg azért, mert sötétben futunk.
A völgy tetejénél aztán mentünk tovább egyenesen és gyönyörködtünk a teliholdas éjszakai tájban. Ma is volt egy kis köd, de nem volt olyan vészes, mint tegnap. Csak a lámpa fénye miatt tűnt néha úgy, hogy nagyobb köd van.
A dózerúton mentünk végig lefele, majd a szokott helyen a csemetéskert után csaptunk be a Turul felé és a lépcsőn lekocogva mentünk haza.
Ma is léptem bele kisebb gödörbe, de ezeket úgy tűnik egyre jobban viseli a bokám. Remélem azért szép lassan hozzászokik, hogy bizony az utak nem épp tükörsimák, amiken futok.
Mára 15km-t terveztem, ami csak igen nagy jóindulattal lett meg. Persze tegnap lefele kerekítettem, így az össz kilométer nagyjából stimmelhet.
A pulzusom szép lassan kúszik lefelé. Most már elmondható, hogy normalizálódott ezen a téren a helyzet.
 
Összesen 15km, 340 szint, 75:17.
 
Max. pulzus: 165
Átlag pulzus: 142
Magnyugvási: 36 (130/94)

“Teliholdas futás a Gerecsében” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Szia Zoli!

    Még mindig lelkes olvasód és drukkered vagyok.
    De hiányolok egy dolgot. Edzéseid leírásában rendszerint felmerülnek olyan nevek, mint pl. “Turul lépcső, csemetekert, Panoráma út, Szanatórium domb” stb. Én szívesen venném, ha láthatnám is az említett helyeket. Ha van rá lehetőséged, szerintem jó ötlet lenne beszkennelni egy tájfutó vagy egy túristatérképet, és a tradícionális útvonalaidat bejelölni rajt. Én rég futottam már Tatabányán, de anno volt, a Turul környékéről egy Pes-kő nevű térkép (gondolom azóta van már újabb). Köszi.
    Minden jót, erőt, energiát és mindenek előtt szabadidőt kívánok. Jó futást.

    Üdv: Dóra

  2. Szia!

    Igyekszem. Talán valamelyik edzésnél, vagy hozzászólásnál már írtam, hogy tervezek ilyet, de azóta sem lett még belőle semmi.
    Remélem ma erre is jut időm.

    Zoli

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.