Újra a nagy völgy felé

Az izomláz megmaradt a mai napra is az egész testemben ráadásul a bal nagylábujjamon a köröm is fáj még. Nem elég, hogy érzékeny, most még be is fehéredett. Van egy olyan érzésem, hogy még lesz vele gondom, bár szerencsére még nem zavar a futásban.
Rendületlenül fogyókúrázok is még mindig, mert a sérülés alatt felszedett 5 kiló plusz még nem ment le és hát előtte se voltam egy nádszál. Most délután 3 után nem eszek se cukrosat, se szénhidrátot, így szép lassan fogyok. Mérlegen régóta nem álltam, de úgy gondolom, hogy a lassan 4 hete tartó fogyókúrának kell, hogy legyen eredménye.
Ma sajnos megint egyedül kellett futnom, de legalább nem húztam sokáig az elindulást.
A rég nem futott útvonalat választottam a szanatórium völgy felé. Szép lassan másztam fel a nagy völgyön, ami ilyenkor sötétben nem épp a bokaféltősök kedvenc helye, de szerencsére nem volt gond. Összesen az aszfalt végétől 20:19 lett a fölfele. A völgy tetején balra kanyarodtam a Gerecse 50 útvonalán és egészen a dózerútig mentem felfele rajta. Itt kezdett elég nagy köd lenni, aminek hatására ha világítottam, akkor csak a lábam elé láttam, míg a holdnak köszönhetően a távolabbi dolgokat láttam, ám a lábam előtt a földből semmit. Így aztán leszegett fejjel futottam. A dózerúton aztán nem A Baji vadászház felé, hanem hazafelé indultam bár már ekkor látszott, hogy a tervezett 18km így nem lesz meg. Egész jó tempóban haladtam lefelé, majd a csemetéskert után jobbra bevágtam a szokott úton a Turul felé. A dombtetőn aztán még elkanyarodtam a Bányász kilátóhoz és annak tövében fordultam. Lefelé a nagy úton hirtelen felriadt előttem egy rakat vaddisznó és hát én is elég rendesen megijedtem. Nem láttam belőlük semmit, de a 10 méterre hirtelen csörtetni kezdő vadak elég váratlanul éltek. Hirtelen megfeszíthettem izmaimat és bár telitalpra érkeztem a bokámat is jól megrántottam. Olyan volt, mint a vasárnapi foci közben. Nem oldalra rándult meg a bokám, hanem az egyenes mozgástól. Ezt különben ki is próbálgattam este. Oldalra mozgással nincs gondja a bokámnak, ám le és visszafeszíteni se tudom még rendesen. A másik bokámhoz képest elég nagy a különbség, sokkal kevésbé mozog. Így aztán ha egy gödörbe lépek, vagy hasonló, akkor még jó megrántom a lábam.
Kicsit sántikáltam a vaddisznós eset után, de tudtam, hogy nem lesz belőle gond. A lépcsőn lefelé még éreztem ugyan, de szép lassan hazakocogtam és a végére már el is múlt a kis fájdalom.
Hiába tettem bele kerülőket még így sem lett meg a 18km, de ez nem is nagyon zavar. Nem ezen az 1km-n fog múlni az alapozás.
 
Összesen 17km, 450 szint, 90:50.
 
Max. pulzus: 162
Átlag pulzus: 145
Megnyugvási: 43 (137/94)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.