Techinkai edzés – Városliget

Mivel Edit ma Pestre ment találkozni régi iskolai ismerőseivel, így megkért, hogy vigyem fel. Ebből az apropóból szerveztem egy technikai edzést a Városligetbe egy héttel a Rövidtávú OB előtt. Csontitól kértem térképeket és mivel a PWT 97-es futamának térképét kaptuk, magától értetődő volt, hogy azt a pályát is lefussuk. Bemelegítésnek elfutottunk a Széchényi fürdőig, a Nike Félmaraton céljához, ahol találkoztunk pár tájfutóval és megtudtuk az eredményeket is.
11. Józsa Gábor 68:45
12. Bogos Tamás 69:00
15. Kovács Ádám 69:33
 
8. Gyurkó Fanni 84:07
16. Kelemen Bernadett 87:56
 
Gábor és Fanni majdhogynem bekerült az atlétikai válogatottba. Detti utánpótlás OB-n harmadik, akárcsak Tomi. Fanni nyerte volna az UP bajnokságot, ha nem túl fiatal. Tomi és Ádám csapatban felnőtt magyar bajnok lett.
Szóval a fiatalok igencsak kemények és van bennük fantázia, ráadásul nem csak tájfutásban. Grat mindegyikőjüknek!
Városligeti PWT pálya 
Ezután felvezettem a PWT pályát, Geri pedig egy másik pályát. Egész jól ment a futás, de a térkép már nem az igazi. Lebontottak egy csomó mindent és új objektumok is lettek.
Felvezetés után Geri indult a PWT pályára és én futottam utána lecsapva egy-két kanyart. Alapvetően jól ment, de a szalagokkal meggyűlt a baja és egy plusz kerítés is megkavarta. Ezen felül csak egy hibája volt. A 16:07-es idő ugyan nem valami szuper, de ha rendes verseny van bójákkal és új térképpel, akkor nem lett volna rossz a 3,3km-es pályán.
Második pályán aztán elvileg Geri követett engem, de hamar lemaradt és nem jött tovább mögöttem, mert elfáradt. Nekem sem ment a futás és előbb a szalagokkal gyűlt meg nekem is a bajom, majd a koncentrációm is alábbhagyott és hibázgattam rendesen, így 15:37-et mentem. Eléggé kész voltam, pedig nem volt egy durva edzés. Valószínűleg még a tegnapi napot érzem mindig.
Levezetésképp megnéztünk még 2 pontot, majd visszakocogtunk az autóhoz.
 
Összesen 14km, 75 perc.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.