Résztáv esőben

A felnőtt VB netes követése egészen felvillanyozott a mai nap, különösen a délutáni Videó közvetítés volt szenzációs. Igaz nem működött tökéletesen, de azért amikor ment, akkor jó volt. Annál is inkább, mert Makrai Évi szenzációsan jól futott és 17. lett.
Ezek után indultam futni és teljesen a világbajnokság hatása alatt voltam. Leginkább azt sajnáltam, hogy nem vagyok ott. A sprint is megmozgatta a fantáziámat, mert bár nem igazán szeretem egész jól szokott menni. Kassán ez sajnos ki fog maradni, pedig én bevállalnám mind a 4 számot. Talán majd legközelebb.
Kint esett az eső és kellemes 20 fok volt, én pedig kicsit átterveztem a futást, mert ilyenkor a kacsás-tó környékén nem lehet gyorsat edzeni. Így az atlétikai pályára helyeztem át a mai résztávot és oda tartottam az esőben. A lakótelepeken átvágva persze a sprint járt a fejemben, mert itt is lehetne egész normális sprint versenyeket rendezni. Közben kitaláltam, hogy 800 métereket fogok futni, minimum 5, maximum 8 darabot és jó lenne 2:40-re megcsinálni. Gondoltam a 3:20-as tempó még menni fog.
Ahogy haladtam a pálya felé egyre jobban esett, így váltakozó futáson kezdtem gondolkozni. Jól el is áztam, mire a pályára értem (20:58 alatt), majd elkezdtem repülőzni. 7:50 alatt nyomtam 10x100m-t s egész jól ment, ráadásul az eső is elállt.
Úgy döntöttem, hogy mégis 800 métereket fogok futni, de mivel csurom vizes voltam megálltam egy kicsit és kicsavartam a pólómat.
Elkezdtem az első 800 métert, de már 400-nál láttam, hogy gond lesz a tempóval, végül 2:43,4 lett és úgy döntöttem a tempó fontosabb, mint a táv, így 400 méterekre tértem át.
 
1x800m :
2:43,4
 
6x400m :
78,4
78,7
77,5
77,5
76,0
74,3
 
A 800 méter után 2 percet pihentem, míg a 400-ak után 1:30-at.
Gondolkoztam, hogy többet fussak, de nem akartam teljesen szétfutni magam és nem is volt valami kellemes a szemerkélő esőben edzeni.
Így utólag úgy látom, hogy ment volna a 800 méter is, bár lehet csak pár másodperccel lassabban, de 400-ból is futhattam volna többet, mert a kezdésekre mindig teljesen pihent voltam. Azthiszem elfelejtettem igazán keményen résztávozni és nem tudom magam maxra kihajtani egy gyors edzésen. Vissza kell szoktatni a testem az efféle szenvedésre és akkor pár másodpercet le tudok még faragni ilyen állapotban is. Közel sem haltam meg ugyanis annyira, mint korábban egy ilyen edzéstől. Bár ez lehet nem is baj.
Az idők elég gyengék, de ez azért nem olyan elkeserítő, ha figyelembe veszem, hogy vacak és csúszós salakon, csurom vizesen toltam akkor már jobb a helyzet. Levezetés előtt futottam még 4 repülőt, majd elindultam haza. Ekkor kezdtem el figyelni, hogy elég hűvös van, és én meg olyan vizes vagyok, mintha most másztam volna ki egy tóból.
Hazafelé kicsit hosszabb úton, a főút mellett mentem, így 21:37 lett.
 
Kellenek az ilyen edzések, így ez is nagyon hasznos volt, de még kell pár hasonlót futnom, hogy elfogadható eredményeket produkáljak.
 
Összesen 14km, 64:46

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.