Vértes Kupa 1. nap

A Vértes Kupa az utolsó versenyem a VB előtt és ugyan még fogok térképpel futni a jövő hét végi edzőtáborban, de ott már nem rendes pontok lesznek kint. Igazi versenyhelyzetben tehát most futhatok utoljára a Főiskolás VB előtt, amit ki kell használni. A mezőny gyengesége ellenére maximumot akartam futni.
Kicsit későn reggeliztem, így éreztem még a kaját, mikor a rajtba mentem, de jó erőben éreztem magam, még a fölfelét is majdnem végig megfutottam, majd a fenn a laposban kifejezetten úgy éreztem, hogy pörgök. Elhatároztam, hogy meg minden átmenetet megnyerek, amibe ugye nem sok hiba fér.Vértes Kupa 2006  - 1.nap
Az egyes pontra nem kellett sokat gondolkozni. Megkerültem a völgyet, majd a pont felé fordultam és toltam. Láttam még balra a töbröt is, így nem lehetett gond a ponttal, pedig kicsit bizonytalan voltam.
Kettesre mentem irányba, majd a völgy tetejét próbáltam belőni, de nem néztem meg eléggé a térképet és megtorpantam a völgy tetejénél az ösvénykanyarban. Azt hittem már a pontnál vagyok, de pár másodperc alatt rákjöttem a hülyeségemre és tovább mentem. (hiba: 0:15)
Hármasra irányba mentem, bár itt sem vettem le rendesen az irányt, de a völgy sokat segített és egyenesen rontottam rá a pontra.
Domborzat alapján jobbról íveltem az átmenetet, majd a völgy után jobbra fordultan és berohantam a pont alá. Egyből megláttam, de lehetett volna egyenesebben is menni. (hiba: 0:10)
Nem tartottam jónak a fenti útvonalat, így nem maradt más, mint alulról. Az egyenes eszembe se jutott. Lerontottam a völgybe, de nem igazán oda értem ki, mint szerettem volna. Kicsit jobbra kellett volna húzni és a nagy völgybe leérni, de én kicsit balra egy apró ösvényen futottam ki, amit a nagy völgynek néztem. Befordultam jobbra és ráismertem a Gesztesről induló völgyre, így tudtam jó helyen vagyok. Mentem felfele, majd a második völgyön jobbra fordultam. Nagyon nem stimmeltek a dolgok és egy idő után leesett, hogy a korábbi völgyben vagyok. Megfordultam és visszatértem a jó útvonalra, majd a következő völgyön futottam föl és vágtam be balra. Egyenesen a pontra értem ki, kicsit fáradtan. Éreztem, hogy ezzel buktam a minden átmenet megnyerését, ami be is igazolódott. Csőkör Zoltán vagy nagyon jól tolta ezt az átmenetet, vagy jobb útvonalat választott. (hiba: 0:40)
Hatossal nem lehetett gond, a völgy megvezetett, majd az útelágazásban értem ki pont, onnan meg már csak egy ugrás volt a pont.
Felfele indultam a pontról, mert egyenesen és alulról nagyon nem tűnt jónak. Kicsit nagyot sikerült kerülni, amit nem gondoltam hibának, de a részidőkből látszik, hogy itt is maradt benne egy kevés. (hiba: 0:10)
Ez csak egy sima futós átmenet volt, mert a völgy oldalában kellett lezúgni és megfogni a pontot. Megtorpantam előtte, mert korábbra vártam a pontot. Ez kb. annyiból állt, hogy egyszer feleslegesen néztem a térképre. (hiba: 0:05)
Elsőre fentről akartam menni, de aztán pár méter után meggondoltam magam és az alsó útvonalat választottam. Ezzel megint buktam pár másodpercet, de még mindig kevesebbet, mintha körbe megyek. (hiba: 0:05)
No ezek a völgyeken átbukdácsolások nem nekem valók, mert nagyon nem bírom. Egész nagyot kerültem felülről, de jó volt ez így. Az utolsó keresztbe tartó völgyből leágazó oldalvölgy alapján fogtam a pontot.
Az oldalban rontottam le, nem lehetett túl jól haladni és mikor leértem se voltam valami magabiztos, de aztán a sziklák helyreraktak és onnan fogtam a pontot kicsit bizonytalankodva. Ebben az átmenetben értem utol Csőkör Zolit és tudta tartani a tempót és jött velem. (hiba: 0:10)
Iránymenet, de én már megint nem vettem le az irányt és a csalán kerülgetése is eltérített kicsit. Szemben láttam a dombot, ami alapján tudtam, hogy elcsúsztam jobbra és mikor balra indultan már meg is láttam a pontot. (hiba: 0:20)
Kezdtem érezni, hogy fáradt vagyok és nem megy a futás, ráadásul kissé bosszantott, hogy Csőkör Zoli annyit tapasztal a futásomból, hogy össze-vissza rohangálok ész nélkül. Ennek ellenére nagyjából irányba kezdtem futni, de elkaptam az utat és a bozótos után már nem volt nehéz megfogni a pontot. Elég merőlegesen mentem be a pontra, mert kicsit korán jött. (hiba: 0:05)
No ez az átmenet nagy rohanás volt és semmi tájékozódás nem volt benne. Ki is köptem a belem, mire odaértem.
A 15-öst nem mertem bevállalni egyenesen a bozót miatt, így jó nagyot kerültem és ösvényről fogtam a pontot. Úgy tűnik jól döntöttem, mert rendesen kikapott mindenki ezen az átmeneten.
Lecsaptam a völgy aljára és toltam felfele, majd bevágtam a pontra ami már látszott. Ezt az átmenetet jól megtoltam, éreztem is magamban erőt, de a pontra már úgy érkeztem, hogy teljesen kivoltam.
Ez a mászás fölfele nagyon nem tetszett. Alig vártam, hogy odaérjek és már korábban kerestem a pontot. (hiba: 0:20)
Északra próbáltam menni és domborzatot figyelni, de kicsit elcsúsztam jobbra, majd a kis rétnél egy utat is kereszteztem így jól elrontottam ezt az átmenetet. Elég fáradt voltam már és nem vettem észre, hogy rossz völgybe futok bele és mindenképp ott akartam megfogni a pontot. Mikor leesett, hogy hol vagyok, akkor már egyből meglett a pont, de elég kedvtelenül futottam tovább. Egyértelműen elkészültem az erőmmel, ami elkeserítő. (hiba: 2:30)
Gyűjtőre már csak érzésre mentem és nem rohantam, akárcsak a befutón, ahol jól megvert Lenkei Ákos és mások is.

Visszakocogtam a célba, ami pont jó levezetés volt. ( 800 méter)

Összesen hibáztam 4:50-et ami nagyon sok, ráadásul a futás sem ment igazán, főleg a pálya második felében. A cipő is feltörte kicsit a lábam, pedig direkt bevizeztem futás előtt.
Nem vagyok elégedett, de úgyis holnap akartam igazán keménykedni, amikor Gösswein Csabi is indul. Remélem a meleg miatt lehet esélyem ellene, hiszen csak ma érkezett haza Norvégiából.

Összesen 13km, 450 szint és 78 perc.

“Vértes Kupa 1. nap” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Köszi, hogy átlendítettél a holtponton a Vértes Kupán. Ex-triatlonosként nem vagyok hozzászokva ahhoz, hogy ilyen melegben frissítőpont nélkül versenyzem… sikerült teljesen eléheznem.
    A második nap úgy éreztem, hogy hiba nélkül mentem végig a pályán, Gillich Gyuri mégis valahogy elém került a végén. Hát igen, ez a rutin.
    Üdv’
    Csőkör Zoli

  2. Szia!
    Beugrott Gillich Pityu jótanácsa, hogy amit lehet fussak körbe úton. Látva a szinteket, egyből le le is csaptam az útra és ott nyomtam végig. A völgyben meg már messziről kiszúrtem a jellegfát, így csak közvetlenül alatta tértem le az útról.
    Üdv’
    Zoli

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.